HAKERI VOLE SEPTEMBAR: POLOVINA svih DDoS napada u trećem kvartalu DESILO se tog MESECA

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAKERI VOLE SEPTEMBAR: POLOVINA svih DDoS napada u trećem kvartalu DESILO se tog MESECA

Povećava se broj napada...

U trećem kvartalu 2019. godine, broj "DDoS" napada se povećao za trećinu u poređenju sa prethodnim periodom (30 procenata) i trećim kvartalom 2018. godine (32 procenata), prema statistici prikupljenoj putem rešenja "Kasperski DDoS Protection".

Ovaj rast je nastao prvenstveno zbog znatno povećanog rasta malicioznih aktivnosti na jesen. Zapravo, 53% svih napada ovog kvartala sprovedeno je u septembru. Rast je uzrokovan velikim brojem relativno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednostavnih napada. Sa druge strane, u prethodnim kvartalima ove godine, ukupan rast proistekao je iz porasta broja pametnih napada koji se fokusiraju na aplikacije – uglavnom izvršenih od strane iskusnih sajber kriminalaca.

U trećem kvartalu 2019. godine, udeo „pametnih“ napada opao je na 28% svih "DDoS" napada, sa 50% u drugom kvartalu, i porastao za samo 7 procentnih poena u rezultatima trećeg kvartala.

Ova pojava može biti objašnjena eksplozijom u "DDoS" aktivnostima na početku akademske godine. Dok su rani letnji meseci kvartala bili tihi, većina "DDoS" napada (53%) je otkrivena u septembru.

Statistika kompanije Kasperski pokazuje da je 60% napada koji su sprečeni tokom meseca bili usmereni na škole i sajtove za elektronske dnevnike. Sudeći po ovome, stručnjaci kompanije Kasperski smatraju da su ovi napadi preduzeti od strane huligana školskog uzrasta koji nemaju duboko razumevanje o tome kako da organizuju "DDoS" kampanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.