Gorenje više nije slovenačko

Izvor: Blic, 26.Avg.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gorenje" više nije slovenačko

Nakon "Merkatora", "Fruktala" i Droge Kolinske i "poslednji slovenački socijalistički div", "Gorenje", više nije u domaćim rukama.

Nakon uspešno preživljene tranzicije i tri dokapitalizacije sada 51,9 odsto vlasničkog udela u "Gorenju" drže stranci.

U velenjskoj kompaniji koja duže od pola veka proizvodi kućne aparate pojedinačno najveće udele imaju Međunarodna finansijska korporacija (IFC) s >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krajemj 2012. godine investirala 10 miliona evra.

Gorenje je u prvoj polovini ove godine ostvarilo prihod od 601 milion evra, što je u poređenju sa istim periodom lane rast od 1,8 odsto, piše Poslovni dnevnik.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

„Gorenje“ više nije slovenačko

Izvor: Šumadija Press, 26.Avg.2014

Nakon „Merkatora“, „Fruktala“ i „Droge Kolinske“ i "poslednji slovenački socijalistički div" - „Gorenje“, više nije u domaćim rukama.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.