Google još jednom pojasnio: Čitamo vaše emailove da bismo prikazivali relevantnije reklame

Izvor: Informacija.rs, 15.Apr.2014, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google još jednom pojasnio: ''Čitamo'' vaše emailove da bismo prikazivali relevantnije reklame

Google je u ponedeljak izmenio svoje uslove korišćenja servisa, informišući korisnike o tome da se njihova dolazeća i odlazeća elektronska pošta automatski analizira softverom, između ostalog, i da bi im se prikazivale ciljane reklame. Najnovijoj verziji uslova servisa dodat je odeljak u kome se objašnjava da se analiza sadržaja korisnika vrši automatski, i da to uključuje i emailove, a da je cilj toga da se korisnicima ponude prilagođeni rezultati pretrage, relevantnije reklame, ali i da se korisnici zaštite od spama i malvera. Analiza sadržaja se obavlja kada se sadržaj šalje, prima i kada je sačuvan.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Google menja uslove korišćenja

Izvor: ITsvet.com, 16.Apr.2014, 12:58

Google je update-ovao svoje uslove korišćenja tako dao ni reflektuju analiziranje sadržaja korisnika u okviru emaila da bi se korisnicima obezbedile ciljane reklame, prilagođeni rezultati pretrage i druge karakteristike. Skeniranje elektronske pošte od strane internet giganta je bilo kontroverzno...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.