Izvor: Tech-Lifestyle.com, 24.Sep.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google i HTC najavili sporazum o saradnji od 1.1 milijardi dolara

Kompanije Google (NASDAQ: GOOG, GOOGL) i HTC (TWSE: 2489) danas su objavile sporazum kojim će se neki od zaposlenih kompanije HTC, od kojih većina već radi sa kompanijom Google na razvoju Pixel pametnih telefona, pridružiti ovoj kompaniji. HTC će u sklopu transakcije dobiti iznos od 1.1 milijarde dolara od Google-a, dok će sa druge strane, Google dobiti neekskluzivni ugovor i licencu za korišćenje HTC intelektualne svojine (IP).
Sporazum je dokaz desetogodišnjeg strateškog partnerstva kompanija HTC i Google na razvoju premijum pametnih telefona.
Za Google, ovaj sporazum znači dodatno osnaživanje i dalji razvoj rastućeg hardverskog segmenta poslovanja, kao i još veću posvećenost razvoju pametnih telefona. Pored talentovanog i iskusnog tima profesionalaca, Google će i dalje imati pristup HTC-ovom intelektualnom vlasništvu (IP-u) za razvoj Pixel pametnih telefona. Osim toga, ovaj sporazum predstavlja i značajnu investiciju kompanije Google na Tajvanu, kao ključnom inovacionom i tehnološkom središtu.
Očekuje se da će transakcija, koja je trenutno predmet regulatornih procedura biti završena početkom 2018. godine.
Finansijski savetnik za HTC u ovom sporazumu o saradnji bio je Evercore, dok su pravni savetnici bili Gibson Dunn i Tsar & Tsai . Finansijski savetnik kompanije Google bio je Lazard, a Cleary Gottlieb i Lee & Li su bili pravni savetnici ove kompanije.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.