Golfom usmrtio ženu pa pobjegao

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2014, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golfom usmrtio ženu pa pobjegao

PRIJEDOR - Zulfija Ljutić (62) iz Prijedora poginula je dok je pješačila u mjestu Donja Ljubija, kada ju je golfom udario sugrađanin Dušan Blanuša (38), koji je potom pobjegao sa mjesta događaja.

To su "Nezavisnim" potvrdili policijski izvori, koji ističu da se ova saobraćajna nesreća dogodila sinoć oko 20.15.

Satima su, kako saznajemo, policajci "češljali" teren kako bi pronašli vozača, a posao im je otežavala gusta magla, te činjenica da od tragova koji bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ih odveli do osobe koju traže nisu mogli pronaći gotovo ništa.

"Ništa policajci nisu imali, izuzev šajbne koja je ispala i bila je rasuta na paramparčad. Bukvalno su od tih dijelova morali da pokušavaju doći do vozila, odnosno vozača. Trud se na kraju isplatio i nakon dva i po sata pronašli su Blanušu", ističe naš sagovornik upućen u istragu.

Prema saznanjima "Nezavisnih", nesrećnu ženu je vozilo udarilo, a potom je odbacilo na asfalt, te je preminula od povreda koje je zadobila pri udaru glavom o kolovoz.

"Njegov golf policajci su pronašli u garaži, pored kuće. Odmah je ustanovljeno da je riječ o vozilu koje su tražili, jer je šajbna oštećena", ističu naši sagovornici.

Prema našim saznanjima, Blanuša je priznao da je on učestvovao u nesreći u kojoj je poginula nesrećna žena.

"Prema njegovim riječima, uplašio se i zato je pobjegao sa mjesta događaja. Obavljeno je alko-testiranje i utvrđeno je da nije bio pijan", otkrivaju naši izvori.

Marija Matić, portparol CJB Prijedor, saopštila je da se vozilo kretalo iz pravca Prijedora u pravcu Ljubije, te da se nesrećna žena, kojoj je navela inicijale, kretala uz desnu ivicu kolovoza.

"Operativnim radom na terenu, a na osnovu tragova zatečenih na licu mjesta, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja su pronašli vozilo i vozača", navela je Matićeva.

Kako je dodala, o ovoj saobraćajnoj nesreći obaviješten je tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

"On je naložio preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji radi utvrđivanja tačnih uzroka", naglasila je Matićeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.