Dobitnici GLOMO nagrada za 2019. godinu

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 17.Mar.2019, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnici GLOMO nagrada za 2019. godinu

1a. Najbolja infrastruktura mobilne mreže

Ericsson za Massive MIMO 5G visokopojasnu mrežu
Ovo je prvo komercijalno poboljšano širokopojasno rešenje za mobilnu telefoniju koje radi na milimetarskim talasima. Korišćenje mmWave spektra koji je primenjen kroz „beamforming“ tehniku daje joj domašaj koji drugačije ne bi bio moguć, a u kompaniji Ericsson su intenzivno krenuli da rade na ovoj tehnologiji kako bi zadovoljili potražnju klijenata.
Rešenje kompanije Ericsson ima jedinstvenu snagu jer kombinuje mmWave Massive MIMO preko NR interfejsa sa NR-om u mrežama sa niskim opsegom frekvencija, kao i sa Ericsson Spectrum Sharing softverom koji omogućava NR i LTE mrežama da dele spektar u nižem opsegu frekvencija. Šire gledano, ovo omogućava bolju pokrivenost mobilne mreže i više poslovnih mogućnosti za unapređene premijum usluge kao i usluge za kompanije.
Komentari sudija
„Ova velika inovacija dramatično smanjuje cenu po bitu za krajnjeg korisnika i otvara različite mogućnosti u 5G mreži u tim slabije iskorišćenim visokim frekvencijama. Sa pratećim sposobnostima za deljenje mreže i u visokom opsegu frekvencija i u LTE opsegu, ova tehnologija će olakšati prelazak sa 4G na 5G mrežu.“
2e. Najbolja inovacija za mobilne korisnike

Epic Games za Fortnite franšizu
Fortnite je potpuno besplatna multiplejer igrica u kojoj vi i vaši prijatelji sarađujete da napravite svoj savršeni Fortnite svet ili se borite do poslednjeg čoveka.
Komentari sudija
„Prevazišavši prepreku u vidu pristupačnosti koja je oduvek postojala u svetu interaktivne zabave, ova inovacija je donela pravo višeplatformsko iskustvo milionima mobilnih korisnika širom sveta.“

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.