Izvor: Tech-Lifestyle.com, 26.Mar.2024, 19:04

Decathlon Wedze PST 900 MIPS: Lagana zaštita

Decathlon Wedze PST 900 MIPS kaciga za skijanje je jedan od novih proizvoda Decathlona, koji cilja na premium tržište više nego njegova tradicionalna ponuda, prijateljska za džep. Decathlon Wedze PST 900 MIPS nije očigledno i odmah veoma jeftina po ceni od oko 150 eura, ali magična skraćenica ovde je MIPS. Ubacite tu dodatnu frazu zaštite od rotacije i odjednom se PST 900 vraća u fokus po veoma konkurentnoj ceni.
Decathlon Wedze PST 900 MIPS: Dizajn i Izrada Decathlon Wedze PST 900 MIPS Dizajn i izrada kacige za skijanje Decathlon Wedze PST 900 MIPS odmah su impresivni, sa primetnom pažnjom na detalje u celini, i pojedinačne elemente. Polikarbonatna školjka je lepo završena, lepo se rukuje, omogućavajući kapuljačama jakni da se bez problema skidaju i navlače. Unutrašnje ploče su izrađene u niskom volumenu, ali su dobro postavljene, postava sadrži memorijsku penu, koja će dodati nekoliko procenata udobnosti tokom dužih dana.
Gornji otvori, se lepo otvaraju i zatvaraju, pružajući dobar protok hladnog vazduha kroz unutrašnje kanale. Decathlon broji 8 rupa, zajedno sa posvećenim ventilacionim kanalima, jednu zadnju izduvnu rešetku i ventiliranu postavu, sve posvećeno uklanjanju toplog vazduha kada naporno ’radite’. Veliki otvor na zadnjem delu kacige takođe omogućava pasivnu ventilaciju, i čini se da je napravljen od aluminijuma, dodajući još jedan dodir kvaliteta. Zaštite za uši pružaju dobru pokrivenost (bez bola u hrskavici i izvrsnog slušanja) i prilagođavaju se obliku lica.
Decathlon Wedze PST 900 MIPS: Bezbednost i Udobnost Decathlon Wedze PST 900 MIPS Sistem MIPS protiv rotacije značajno doprinosi bezbednosti, usklađujući se sa standardom EN 1077:2007 (Cat B) i sistemom MIPS protiv rotacije. MIPS sistem je dizajniran kako bi smanjio rotacionu energiju u slučaju udara, što može biti posebno štetno za mozak. Tehnologija iza toga je u osnovi sloj niskog trenja – vidljivi žuti sloj ispod postave – koji je dizajniran kako bi omogućio višesmerno kretanje od 10 do 15 mm.
Gore navedeno bi bilo suštinski beskorisno ako bi kaciga bila loše dizajnirana, teška ili neudobna za nošenje. Srećom to ovde nije slučaj. Nije super lagana, ali nije iritantna za nošenje ceo dan, posebno uz dodatnu fleksibilnost koju ovde dobijate za ekstreme temperature. Zvučnici su polurigidni, što pruža dobru zaštitu od vetra, bez ometanja slušanja.
Kao što je obično slučaj, podešavanje veličine vrši se preko točkića na poleđini kacige, sistem koji dobro funkcioniše za brzo promenu veličine, na primer kada zamenjujete kapu. Što se tiče veličine, većina odraslih će verovatno želeti da se upute ka većim veličinama u ponudi, ali deca i adolescenti će pronaći malu veličinu veoma privlačnom.
Još jedna ključna karakteristika je periva postava na 30 stepeni, koja će značajno doprineti udobnosti tokom drugog, trećeg i daljih upotreba nakon višednevnog avanturističkog putovanja, dok je držač za naočare dovoljno robustan ali prilično suptilan.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.