DaFED#50 - UI/UX procesi, panel diskusija

Izvor: ITdogadjaji.com, 14.Sep.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DaFED#50 - UI/UX procesi, panel diskusija

Septembarski DaFED, u nešto drugačijem, ali opet prepoznatljivom ritmu, će biti panel diskusija sa temom UX/UI procesi i održaće se u sredu 20. septembra u Fabrici (Kineska četvrt) u Novom Sadu, sa početkom u 18.00h.

Učesnici panel diskusije će vam ponuditi odgovore na ova i druga pitanja, i kroz primere pokazati koliko različiti pristupi u radu i procesu, pogotovo prilikom istraživanja, mogu dati i daju različita rešenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu ITdogadjaji.com <<

Petar Perović, Design Lead @ Semaphore

Petar trenutno radi kao glavni dizajner za CI softver Semaphore. Prethodno je radio na istoj poziciji u startapu iz San Franciska, Super, i kompaniji ActiveCollab iz Novog Sada. U nešto daljoj prošlosti osnovao je i bio partner u dizajn agenciji Superawesome.

Nenad Grujičić, Digital product & Interactive Designer

Izoštrio je svoje veštine i stekao različita znanja kao full-time član interaktivnih agencija Aperto IBM iX, HUGE Inc., RAY Inc i Saturized. U više od 10 godina koliko se bavi dizajnom, kreirao je mnoštvo proizvoda, interaktivnih prezentacija kao i kampanja za klijente poput Bundesliga, IKEA, Airbus, Nickelodeon, Panasonic & American Express.

Hrvoje Grubišić, Head of Design @ Degordian

Završio je studije dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Hrvatskoj. Dobitnik je više međunarodnih nagrada i jedan je od članova žirija takmičenja Awwwards, UKRAINIAN DESIGN: the Very Best of, i Indigo Design Award 2017. Kao menadžer departmenta za digitalnu produkciju, njegov je posao da prati i nadgleda dizajn proces i UX rešenja. Kao mentor, zadužen je da vodi dizajn tim kroz čitav proces, kroz svaki korak, od koncepta do rešenja. Radi sa međunarodnim klijentima i brendovima, od kojih su neki Lufthansa, Heineken i Dell. On je takođe i glavni dizajner proizvoda u Mediatoolkit-u. 

Nikola Arežina, Grafički i veb dizajner &osnivač @ BeRGB / Fruškać

Obrazovanje je stekao u Novom Sadu, a prvo poslovno iskustvo u Coba&Accociates u Beogradu, gde je zajedno sa studiom pokrenuo portal Designed.rs. Poslednjih godina radio je i kao art direktor dva velika festivala, SHARE i Festival uličnih svirača. Trenutno se bavi multimedijom i radi na razvoju korisničkog interfejsa za ReversingLabs proizvode. Deo je internacionalnog žirija za evaluaciju veb sajtova webbyawards.com / iadas.net

Petar Ačanski,UX/UI designer @ ActiveCollab

Sa više od 12 godina iskustva u veb industriji, Petar Ačanski je razvio veštine u radu koje mu omogućavaju da pronađe i ponudi rešenje za svaki izazov korisnika. Njegova strast je da pronalazi nove načine koji će obogatiti korisničko iskustvo. Tokom godina je radio na raznovrsnim projektima i sa različitim klijentima što mu je omogućilo duboko razumevanje potreba, mišljenja i želja korisnika, i kako da isporuči one vrednosti koje su zaista potrebne korisnicima kroz ceo proces i na svakom koraku. Trenutno radi u ActiveCollab timu. 

Andrej Mlinarević, CEO @ Prototyp

Andrej je iskusni UX dizajner i developer. Njegov posao je da analizira, testira i razvija prototipe i kreira i osmišljava korisnička iskustva. Mogli bismo reći da njegov posao najbolje opisati kroz sintezu dizajna i developmenta. Andrej voli i da eskperimentiše sa CSS-om i SASS-om, a zanima ga i responsivna tipografija. Trenutno radi u Prototyp-u, dizajn i development kompaniji koja je fokusirana na mobile veb, čiji je CEO.

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim informacijama o DaFED-u, učlanite se u zvaničnu Facebook grupu, posetite fan stranicu ili ih pratite na Twitteru.

Vidimo se, DaFEDsi! :)

Autor: ITD Ekipa

Nastavak na ITdogadjaji.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITdogadjaji.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITdogadjaji.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.