Ćićevac: Dve godine čekaju da im Vlada Srbije uplati 10 miliona za vodovod

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćićevac: Dve godine čekaju da im Vlada Srbije uplati 10 miliona za vodovod

Za priključenje opštine Ćićevac na magistralni vodovod Ćelije – Dedina dugog 32 kilometar, potrebno je završiti radove na preostaloj trasi preko mosta na Južnoj Moravi u dužini od 132 metra. U tu svrhu Vlada Srbije obećala još pre dve godine pomoć od 10.000.000 dinara, ali je do danas sve ostalo samo slovo na papiru.

Zlatan Krkić, predsednik ove opštine kaže, da je prosto neverovatno da Vlada već dve godine ne može za ovu investiciju da izdvoji “tričavihi deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << miliona dinara koliko košta jedan kilometer lokalnog asfaltnog puta”, uprkos činjenici da je u proteklih 13 godina uloženo više stotina miliona državnog novca u izgradnju ovog magistralnog vodovoda.

-Zbog nezavršenog čvorišta od 132 metra, na mostu preko Južene Morave, više od 10.000 građana naše opštine sa preko 3.500 domoćinstava i dalje trpe žedni. Tačnije, prinuđeni su da zdravu pijaću vodu sa čest javnih gradskih česmi, nose do svojih domova u balonima i kanisterima. Ovo tim pre, jer voda iz gradskog arterijskog bunra sa koga se snabdeva Ćićevac sa okolinom, nije za piće - već samo za tehničku upotrebu”- kaže predsednik Krkić i dodaje, da je od nadležnih u Ministarstvu za lokalnu samoupravu dobio zvanična uveravanja da će Vlada Srbije “ovih dana” opredeliti obećanih 10.000.000 dinara za konačan završetak izgradnje vodosistema “Ćelije – Dedina”.

U ćićevačkoj opštinskoj Upravi tvrde, da su pripremili svu potrebnu tehničku dokumentaciju, saglasnosti i dozvole, kako bi izvođač radova JP “Morava” što pre završila radove na pomenutij deonici i “stavila u funkciju investiciju veka”.

Građani Ćićevca rekli su “Blicu”, da će se “ponovo roditi”, onog časa kada im iz slavina u stanovima potekne zdrava pijaća voda sa Ćelijskog vodovoda, koju čekaju više od dva veka.

Na piatanje “Blica, kako se rukovodstvo opštine Ćićevac kotira u Vladi Srbije, Zlatan Krkić (NDS) Prvi čovek te lokalne zajednice, ističe da se može govoriti o dobroj saradnji “iako pritisaka ima”.

-Što se saradnje tiče ona je, rekao bih dobra, ali nas pritiskaju razne inspekcije, koje na svaka dva meseca proveravaju poslovanje naše opštine. Mi sve radimo po zakonu i zato ih uvek rado primamo” – kaže Krkić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.