Izvor: Tech-Lifestyle.com, 16.Feb.2024, 19:02

Brellum Pilot GMT LE.3: Čisto zelena slika na satu avijatičara

Pored svojih različitih modela iz osnovne kolekcije, švajcarski nezavisni brend Brellum takođe proizvodi nekoliko limitiranih serija svake godine, a ukupna godišnja proizvodnja iznosi samo 299 satova (i svi su oni COSC sertifikovani hronometri). Modeli limitiranih serija Brellum-a postoje u ukupnoj količini od manje od nekoliko desetina primeraka. Brellum je predstavio treću limitiranu verziju svog pilotskog hronografa sa dvostrukim vremenom, a novi Brellum Pilot LE.3 GMT hronometar proširuje osnovni koncept originalnog avio-tematskog modela sa metalik zelenim brojčanikom i smeđom kožnom narukvicom. Novi Brellum Pilot LE.3 GMT hronometar je suštinski verzija modela sa belim brojčanikom, iz limitirane serije, koji se prvi put pojavio početkom 2023. godine.
Brellum Pilot LE.3 GMT Pošto je Brellum Pilot LE.3 GMT hronometar strukturno isti kao i prethodna dva modela iz ove limitirane serije, ima isto brušeno i polirano kućište od nerđajućeg čelika koje meri 41,8mm u prečniku i 15,9mm debljine, sa lugovima od 22mm i ukupnim profilom lug-to-lug od približno 51,8mm. Dva safirna kristala oblika kutije zauzimaju značajan deo ukupne visine sata, a bez kristala, sam brojčanik ima debljinu od samo 11,7mm, što pomaže da se ublaži inače pomalo glomazan izgled na ruci. Takođe, baš kao i prethodna dva limitirana modela pilotskog GMT hronografa, desna strana kućišta na novom LE.3 GMT hronometru je opremljena potpisanim krunom za navijanje koju prate tipke u stilu pumpe, dok vodootpornost iznosi 100 metara kako bi se zaštitio od svakodnevnih kontakata.
Ono po čemu se novi Brellum Pilot LE.3 GMT hronometar razlikuje od svoja dva prethodnika iz limitirane serije je brojčanik. Umesto belog ili mat plavog brojčanika kao kod prva dva Pilot LE GMT modela, ova najnovija verzija ima metalik zeleni brojčanik sa satiniranim oznakama i tri utonula hronometra. Kao i ostali Brellum satovi, Pilot LE.3 GMT hronometar ima dva manja pokazivača smeštene u rasporedu 6-9-12, a takođe ima i prozor datuma smešten u hronometru na poziciji 6 časova. Dodatno, slično kao i druga dva limitirana modela ove serije, novi Pilot LE.3 GMT sa zelenim brojčanikom ima male svetlocrvene detalje na vrhu kazaljke za GMT vreme i sekundnoj hronometarskoj kazaljci.
Brellum Pilot LE.3 GMT Pokreće ga isti automatski hronograf sa GMT pokazivačem pokreta Cliber BR-754 koji ćete pronaći u njegove prve dve limitirane verzije. Baziran na dizajnu proverenog Valjoux 7754, Brellum Cal. BR-754 radi na frekvenciji od 28.800vph (4 Hz) sa rezervom snage od otprilike 46 sati, i kao COSC-sertifikovani hronometar, pokret je garantovan da drži vreme u striktnim standardima od -4 / +6 sekundi dnevno. Osim toga, Cal. BR-754 unutar Pilot LE.3 GMT Hronometra je ukrašen plavim šrafovima, ženevskim prugama i prilagođenim skeletiranim rotorom koji je završen u 4N zlatu i ukrašen avionskim simbolom, zajedno sa individualnim brojem ograničenog izdanja sata od ukupno 27 primeraka.
Brellum Pilot LE.3 GMT Hronometar dolazi sa čeličnim narukvicom i kaišem od dva dela kože. Narukvica ima petodelni dizajn sa preklopnom kopčom koja funkcioniše sa dvostrukim dugmetom za otpuštanje, dok je kaiš napravljen od smeđe Nubuck kože i završen je potpisanom čeličnim preklopnom kopčom. Prema fotografijama, kožni kaiš izgleda kao smeđa verzija koja se može naći na modelu Pilot LE.2 GMT, što znači da je veoma udoban, i osim što pravi integrisani izgled sa kućištem, završne ivice takođe pomažu da se formira prirodna linija sa kućištem radi stvaranja organskog oblika koji odgovara profilu ljudskog zgloba.
Brellum Pilot LE.3 GMT Uprkos različitim brojčanicima i kaiševima, sve tri limitirane verzije hronografa koštaju isto, i novi brellum Pilot LE.3 GMT Hronometar sa zelenim brojčanikom prati zvaničnu maloprodajnu cenu od 3400 EUR. Osim toga, za razliku od prethodna dva modela, od kojih je svaki bio proizveden u limitiranoj seriji od 23 komada, biće ukupno 27 primeraka novog Pilot LE.3 GMT sa zelenim brojčanikom, iako i dalje govorimo o relativno malom broju satova. Pod uslovom da dimenzije nisu prevelike za vaš zglob, Brellum Pilot LE.3 GMT Hronometar predstavlja veoma primamljivu celokupnu ponudu, jer dobijate COSC-sertifikovani hronograf sa GMT komplikacijom koji je predstavljen unutar veoma dobro izvedene celokupne ponude.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.