Bošković: Austrija želi da ulaže u srpsku poljoprivredu

Izvor: Blic, 10.Okt.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković: Austrija želi da ulaže u srpsku poljoprivredu

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da su partneri iz Austrije zainteresovani za ulaganja u Srbiju u proizvodnju energije iz biomase i u oblast šumarstva.

"Od austrijskog ministra poljoprivrede Andrea Ruprehtera dobila sam uveravanje da Austrija snažno podržava evropske integracije Srbije i da ta država smatra da EU ne može da bude bez Srbije, jer je Srbija lider na Blakanu", istakla je ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bogosavljević Bošković.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, ona je naglasila da je boravak u Beču na konferencijama o energetici i klimatskim promenama bio prilika i da s kolegama iz regiona razmeni iskustva i da se postave smernice za dalju saradnju.

"Ovo je prilika da se razmene iskustva iz regiona, ali i da se dogovori jača saradnja u smislu snažnije podrške većem korišćenju obnovljive energije, zelene ekonomije i čistih tehnologija, zaštite sredine i klimatskih promena", rekla je

ministarka.

Ona je podsetila da je juče u Beču održana konferencija o energetici i o većem korišćenju čistih oblika energije kao što su vetar, voda, solarna energija i za Srbiju naračito značajne energije iz biomase koja je njen razvojni potencijal.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.