Interesovanje Austrije za ulaganje u poljoprivredu u Srbiji

Izvor: RTS, 10.Okt.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interesovanje Austrije za ulaganje u poljoprivredu u Srbiji

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da su partneri iz Austrije zainteresovani za ulaganja u Srbiju u proizvodnju energije iz biomase i u oblast šumarstva.

Ministarka Bogosavljević Bošković izjavila je da je od austrijskog ministra poljoprivrede Andrea Ruprehtera dobila uveravanje da ta zemlja podržava evropske integracije Srbije i da smatra da EU ne može da bude bez Srbije, prenosi Beta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, ona je naglasila da je boravak u Beču na konferencijama o energetici i klimatskim promenama bio prilika i da s kolegama iz regiona razmeni iskustva i da se postave smernice za dalju saradnju.

"Ovo je prilika da se razmene iskustva iz regiona, ali i da se dogovori jača saradnja u smislu snažnije podrške većem korišćenju obnovljive energije, zelene ekonomije i čistih tehnologija, zaštite sredine i klimatskih promena", rekla je ministarka.

Podsetila je da je juče u Beču održana konferencija o energetici i o većem korišćenju čistih oblika energije kao što su vetar, voda, solarna energija i za Srbiju naročito značajne energije iz biomase koja je njen razvojni potencijal.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bošković: Austrija želi da ulaže u srpsku poljoprivredu

Izvor: Blic, 10.Okt.2014

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da su partneri iz Austrije zainteresovani za ulaganja u Srbiju u proizvodnju energije iz biomase i u oblast šumarstva..."Od austrijskog ministra poljoprivrede Andrea Ruprehtera dobila sam...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.