Interesovanje Austrije za ulaganje u poljoprivredu u Srbiji

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da su partneri iz Austrije zainteresovani za ulaganja u Srbiju u proizvodnju energije iz biomase i u oblast šumarstva.

Ministarka Bogosavljević Bošković izjavila je da je od austrijskog ministra poljoprivrede Andrea Ruprehtera dobila uveravanje da ta zemlja podržava evropske integracije Srbije i da smatra da EU ne može da bude bez Srbije, prenosi Beta.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, ona je naglasila da je boravak u Beču na konferencijama o energetici i klimatskim promenama bio prilika i da s kolegama iz regiona razmeni iskustva i da se postave smernice za dalju saradnju.

"Ovo je prilika da se razmene iskustva iz regiona, ali i da se dogovori jača saradnja u smislu snažnije podrške većem korišćenju obnovljive energije, zelene ekonomije i čistih tehnologija, zaštite sredine i klimatskih promena", rekla je ministarka.

Podsetila je da je juče u Beču održana konferencija o energetici i o većem korišćenju čistih oblika energije kao što su vetar, voda, solarna energija i za Srbiju naročito značajne energije iz biomase koja je njen razvojni potencijal.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара