Blizzard gubi milione igrača, međutim zarada raste

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 15:46

Blizzard gubi milione igrača, međutim zarada raste

Najnoviji finansijski izveštaj o zaradi i uspehu u prethodnim mesecima objavljen je od strane grupe Activision-Blizzard, sa pojedinačnim detaljima o uspehu dveju kompanija.

Activision beleži ogroman uspeh zahvaljujući Call of Duty brendu, pogotovu sa besplatnom pucačinom Warzone, navodi play.co.rs. Sa druge strane, Blizzard u prošlom kvartalu ima delimičan uspeh.

Kompanija Blizzard je po pitanju zarade porasla za 7% u odnosu na isti period prošle godine, sa WoW >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Shadowlands i WoW Classic kao glavnim donosiocima profita, a tu se ubraja i Hearthstone. Nasuprot tome broj igrača je pao, i to značajno, pogotovu kada se sagleda tromesečje u pitanju.

Prema izveštaju Massively OP, koji prati broj igrača u Blizzardovim naslovima, kompanije je u prošla 3 meseca izgubila 2 miliona igrača u svim svojim igrama. Navedeno je da je sa 29 miliona broj u prvom kvartalu 2021. godine spao na 27 miliona.

Massively OP još od 2018. godine prati brojke vezane za broj igrača u Blizzard igrama i prema tim podacima, kompanija je za tri godine ostala bez čak 11 miliona igrača.

Pošto je profit porastao, Blizzard verovatno ne proglašava zvono za uzbunu, ističe play.co.rs, a uz to će se stanje verovatno popraviti kada se pojavi solidna ponuda naslova koja je trenutno u razvoju, gde ubrajamo Diablo 2: Resurrected koji izlazi ove godine, a tu su i Overwatch 2 i Diablo 4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.