Blizzard gubi milione igrača, međutim zarada raste

Najnoviji finansijski izveštaj o zaradi i uspehu u prethodnim mesecima objavljen je od strane grupe Activision-Blizzard, sa pojedinačnim detaljima o uspehu dveju kompanija.

Tehnopolis

Izvor: Play,co.rs

Ponedeljak, 10.05.2021.

15:45

Blizzard gubi milione igrača, međutim zarada raste
Foto: Epov Dmitry / Shutterstock.com

Activision beleži ogroman uspeh zahvaljujući Call of Duty brendu, pogotovu sa besplatnom pucačinom Warzone, navodi play.co.rs. Sa druge strane, Blizzard u prošlom kvartalu ima delimičan uspeh.

Kompanija Blizzard je po pitanju zarade porasla za 7% u odnosu na isti period prošle godine, sa WoW Shadowlands i WoW Classic kao glavnim donosiocima profita, a tu se ubraja i Hearthstone. Nasuprot tome broj igrača je pao, i to značajno, pogotovu kada se sagleda tromesečje u pitanju.

Prema izveštaju Massively OP, koji prati broj igrača u Blizzardovim naslovima, kompanije je u prošla 3 meseca izgubila 2 miliona igrača u svim svojim igrama. Navedeno je da je sa 29 miliona broj u prvom kvartalu 2021. godine spao na 27 miliona. Massively OP još od 2018. godine prati brojke vezane za broj igrača u Blizzard igrama i prema tim podacima, kompanija je za tri godine ostala bez čak 11 miliona igrača.

Pošto je profit porastao, Blizzard verovatno ne proglašava zvono za uzbunu, ističe play.co.rs, a uz to će se stanje verovatno popraviti kada se pojavi solidna ponuda naslova koja je trenutno u razvoju, gde ubrajamo Diablo 2: Resurrected koji izlazi ove godine, a tu su i Overwatch 2 i Diablo 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: