Avion PRINUDNO SLETEO kod Kraljeva, pilot i kopilot povređeni

Izvor: Blic, 20.Okt.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion PRINUDNO SLETEO kod Kraljeva, pilot i kopilot povređeni

Pilot Dušan Petković i operater Milan Bekić na Cesni 172, lakše su povređeni kada su avionom morali prinudno da slete na planinu Rudno između Kraljeva i Ivanjice. Kvar je najverovatnije bio na karburatoru koji je se zaledio.

Šef tehničke službe JAT privredne avijacije Nikola Stankov izjavio je Tanjugu da je avion u 14.45 poleteo sa trsteničkog aerodroma na redovnu akciju oralne vakcinacije lisica, a da je za ovaj posao zaduženo 12 aviona na teritoriji južne Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Avion je posle nekih posla sata imao tehničkih problema, išao na prinudno sletanje i doživeo udes. Povreeni su i pilot i operater koji je bio sa njim u avionu", izjavio je on i dodao da su obavešteni svi organi koji treba da izvrše uviaj.

"Pilot  s kojim smo bili u kontaktu i kopilot su lakše povređeni", rekao je Tanjugu predstavnik Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda u civlnoim vazduholovstvu Nebojša Petrović.

Petrović je precizirao da se radi o avionu tipa "cesna 172" koji je bio angažovan na bacanju preparata iz vazduha protiv besnila na obroncima planina između Kraljeva i Ušća.

Nesreće i incidenti u civilnom vazduhoplovstvu Srbije su česti a 11. oktobra ove godine, dve osobe su poginule u udesu malog sportskog aviona "skaj leder j 600" kod aerodroma Bački Jarak.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.