Američki student postao vlasnik google.com domena!

Izvor: ItRešenja.com, 05.Okt.2015, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki student postao vlasnik google.com domena!

Verovatno vam deluje neverovatno, ali slučaj američkog studenta Sanmaj Veda (Sanmay Ved) je pokazao da zaista moguće postati vlasnik Google-a, samo za 12 dolara. Zapravo on nije postao vlasnik kompanije, već domena www.google.com, a njegova sreća je trajala čitavog celog minuta, nakon što je dobio obaveštenje da je došlo do greške…

Šta se u stvari desilo? Očiglednim propustom u sistemu kompanije Google koji je trebalo automatski da obnovi domen google.com, do toga nije došlo, >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << te se ovaj domen našao na listi slobodnih adresa koja se mogu registrovati. To je uočio MBA student iz Bostona, koji kako se navodi čak i radi za samu kompaniju, te je verovatno zapanjen ipak rešio da zakupi ponuđeni domen, te da vidi šta će se dalje desiti.

Nakon što je ispoštovao celu proceduru, popunio formular i prebacio 12 dolara koliko košta zakup domena, na njegovo zaprepašćenje stigla je potvrda da je uredno postao vlasnik najposećenije internet adrese na svetu, potpuno uredno i legalno! Ubrzo je počeo i da dobija gomilu poruka o raznim promenama na stranicama koje su smeštene na servisu Google Sites, što mu je dodatno potvrdilo da je Google.com postao njegov!

Ipak, sreća je trajala svega jedan minut, kada je nakon uspešne registracije od strane Google Domains servisa stiglo obaveštenje o poništavanju kupovine, što je Ved očigledno ipak i očekivao. Ipak, uspeo je da napravi screenshot-ove koji dokumentuju sve što se u tom kratkom periodu događalo, pa ako ništa drugo može bar da se hvali time da je makar ne duže od minute bio vlasnik najvrednijeg domena na svetu!

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Kupio Google.com za 12 dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Okt.2015

Google.com je na trenutak imao novog vlasnika. Bivši radnik kompanije Google Senmaj Ved rekao je da je u utorak uspešno kupio najposećeniji veb-sajt na internetu – po ceni od samo 12 dolara!..Svako ko je ikada pokušao da kupi sajt upoznat je sa time koliko je teško naći dobro .com ime...Malo...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.