Acronis Cyber Readiness Report: 92% kompanija usvojilo nove tehnologije koje omogućavaju udaljeni rad za vreme pandemije COVID-19

Izvor: ItRešenja.com, 30.Okt.2020, 14:38

Acronis Cyber Readiness Report: 92% kompanija usvojilo nove tehnologije koje omogućavaju udaljeni rad za vreme pandemije COVID-19

ZEBRA SYSTEMS, distributer s dodatnom vrednošću rešenja iz oblasti IT bezbednosti i zaštite podataka, najavio je dostupnost programskih rešenja Acronis Cyber Protect i Acronis Cyber Protect 15 uSrbiji.

Acronis Cyber Protect jeinovativno rešenje nove sajber zaštite koje integriše bekap, oporavak od katastrofe, sledeću generaciju zaštite od zlonamernih programa (malware), sajber sigurnost i alate za upravljanje krajnjim tačkama u jedan servis. Acronis >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Cyber Protect eliminiše kompleksnost, poboljšava produktivnost i omogućava provajderima objedinjenih servisa (managed service providers – MSP) da efikasnije osiguravaju ključne tačke svojih portfolija. Na taj način je omogućeno ovim kompanijama da njihovo poslovanje može ispuniti očekivanja klijenata u pogledu sigurnosti i zaštite podataka, aplikacija, pa i celog sistema.

Novi proizvod dolazi u trenutku kada se kompanije trude da zaštite svoje podatke i infrastrukturu od rizika koje donosi novo okruženje rada na daljinu. Novi izveštaj kompanije Acronis – Acronis Cyber Readiness Report, u kome je anketirano 3.400 globalnih kompanija i zaposlenih koji rade na daljinu zbog aktuelne pandemije prouzrokovane virusom COVID-19, otkrio je da je 92% ispitanih kompanija reklo da su usvojile nove tehnologije kako bi omogućile rad na daljinu, uključujući alate za saradnju na radnom mestu, rešenja za privatnost i sajber sigurnost krajnjih tačaka.

Izazov kompanijama predstavlja činjenica da je upravljanje zaštitom podataka kroz kompanijsku mrežu i u svim novim uređajima koje koriste različita rešenja, skupo, dugotrajno i komplikovano. Manjak integracije takođe stvara rupe u odbrani koje koriste sajber kriminalci.

Acronis Cyber Readiness Report otkriva da hakeri ciljaju zaposlene koji rade na daljinu, i to najčešće korišćene metode napada su „phishing“ i DDoS, kao i tokom video konferencija.

Ova otkrića kompanije Acronis, uz dodatna spoljna istraživanja, pokazuju zašto je kompanijama potrebno rešenje u domenu sajber zaštite koje je manje kompleksno, a istovremeno je poboljšane sigurnosti koje pomaže udaljenim radnim okruženjima. Uz to, rešenje mora biti i isplativo u odnosu na broj udaljenih radnika.

Moderno sajber okruženje zahtevu modernu zaštitu

„Sajber pretnje su se dramatično promenile u poslednjih nekoliko godina, a posebno u poslednjih šest meseci. Tradicionalna samostalna antivirusna i bekap rešenja nisu u mogućnosti da pruže zaštitu protiv modernih sajber pretnji“, rekao je Sergej „SB“ Belusov, osnivač i direktor kompanije Acronis. „Organizacije koje su se modernizovale integrisanim zaštitama podataka i sajber bezbednošću ne samo da su značajno povećale sigurnost, već su i smanjile troškove i postale efikasnije. Automatizacija i pojednostavljeno upravljanje programa Acronis Cyber Protect 15 znači smanjivanje rizika i izbegavanje zastoja uz povećanu produktivnost IT timova.“

Acronis Cyber Protect 15 je paket namenjen krajnjim korisnicima koji se odlikuje jedinstvenom integracijom zaštite podataka i sajber bezbednosti sledeće generacije, uključujući prepoznavanje ponašanja baziranom na veštačkoj inteligenciji koja stopira napade „nultog dana“, URL filtriranje, procene ranjivosti, zaštitu video konferencija, kao i upravljanje automatskim zakrpama. Organizacije su zaštićene od modernih sajber pretnji istovremeno osiguravajući mogućnost oporavka svojih podataka i sistema brže od bilo kog drugog rešenja.

Bazirano na trenutnoj stopi sajber napada, jedinstvena integracija bekapa i sajber sigurnosti koju pruža Acronis Cyber Protect, sprečava direktne gubitke od 150 miliona dolara svojim korisnicima – svake godine.

Sveobuhvatna sajber zaštita koju pruža Acronis Cyber Protect nastaviće da bude od vitalnog značaja i nakon pandemije. S obzirom na to da 88% udaljenih radnika koje je Acronis anketirao, očekuje da će nastaviti da radi od kuće čak i nakon završetka pandemije, osiguravanje njihove zaštite i sajber sigurnosti zahtevaće vrstu integracije i automatizacije koje pruža samo Acronis Cyber Protect 15.

Koristi za preduzeća koje su probale Acronis Cyber Protect 15 su već prepoznate od strane korisnika.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.