Zvaničnici Kosova osudili ubistvo bračnog para

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2012, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnici Kosova osudili ubistvo bračnog para

Najviši zvaničnici samoproklamovanog Kosova, predsednica Atifete Jahjaga, predsednik Skupštine Jakup Krasnići i premijer Hašim Tači, osudili su ubistvo bračnog para Jevtić u selu Talinovac, u opštini Uroševac.

Predsednica Jahjaga je povodom tog ubistva uputila oštre kritike i zatražila od nadležnih da preduzmu sve potrebne mere kako bi izvršioci bili pronađeni i kažnjeni.

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići nazvao je ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << povratnika Milovana i Ljiljane Jevtić "gnusnnim zločinom" koji osuđuju svi građani Kosova.

Premijer Tači je takođe oštro osudio zločin koji se dogodio u petak uveče u selu Talinovac, u opštini Uroševac.

"Vlada Kosova i njene institucije su izrazile volju i neposredno su se angažovale za poštovanje prava na povratak svojim kućama za sve građane bez obzira na njihovu etničku, jezičku ili versku pripadnost", navodi se u Tačijevoj izjavi. On je zatražio da se ubistvo rasvetli i izvršioci adekvatno kazne.

"Akti nasilja bez obzira na motive i izvršioce štete našem angažovanju. Zato i tražimo od organa pravde da rasvetle slučaj i da se izvršioci privedu pravdi. Nasilje i nesigurnost nisu perspektiva za građane Kosova", rekao je Tači.

Prištinski mediji su danas preneli izjavu portparola policije Kosova za region Uroševca Agima Mehmetija da su supružnici ubijeni sa po jednim metkom.

Televizija Kohavision (KTV) prenela izjave meštana Albanaca koji su rekli da su Milovana Jevtića, predstavnika sela, cenili i poštovali svi stanovnici tog mesta.

U selu Talinovac sada ima osam povratničkih srpskih porodica sa 18 članova.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.