Vučić zatrpan pretećim porukama

Izvor: Mondo, 20.Apr.2013, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zatrpan pretećim porukama

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu "svakog sekunda stižu preteće poruke" pošto su radikali delili njegov broj mobilnog telefona pristalicama i građanima.

Beta, Vlada Srbije, Slobodan Miljević

"Dobili su broj telefona, pa mi svakog sekunda stižu poruke ubiće me, dabogda rod, roda i poroda nemao", rekao je Vučić.

On je još jednom naglasio da nije tačno da je priznata nezavisnost Kosova i Metohije.

"Lažu oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji govore da je Kosovu priznata nezavisnot, oni vode istu politiku laži, kao i Hasim Tači i ni u čemu se od njega ne razlikuju. Pogledajte dobro sporazum nigde to nećete moći da vidite", poručio je Vučić.

U porukama na mobilom telefonu vicepremijera, u koje je Tanjug imao uvid, preti se smrću njemu lično, ali i članovima njegove porodice.

Radikali su danas u Beogradu, Novom Saadu i Kosovskoj Mitrovici delili prolaznicima brojeve mobilnih telefona premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Vučić je poručio da je pregovaracki tim u Briselu u teškim uslovima postigao najviše u očivanju nacionalnih i državnih interesa i naglasio da Kosovo i Metohija jeste deo Srbije.

"Kosovo i Metohija jeste deo Srbije, sačuvali smo budućnost za našu decu i ne samo evropsku, već svaku vrstu budućnosti. Sačuvali smo šansu za modernu Srbiju koja će ući u dodatne reforme, biti normalna zemlja i priznata svuda u svetu u kojoj će biti više posla nego što je to danas", rekao je Vučić članovima SNS u Kruševcu.

On je istakao i da se "ničega ne stide", ali i da neće da predstavljaju da je nešto bolje nego što jeste.

Vučić je rekao da je ovo bio maksimum koji je mogao da se postigne "u teškim uslovima, u uslovima velike borbe i veliki bitke za Srbiju".

"U svakom slučaju, u zadatim okvirima koji su užasni i teški i protiv nas postavljeni mislim da smo postigli najviše u očuvanju nacionalnih i državnih interesa", istakao je vicepremijer.

On je rekao da kada je Srbija u teškoj situaciji, pritisnuta mnogim stvarima spolja i unutrašnjim sukobima, bedom i nemaštinom, pregovarački tim je uspeo da se izbori i da sve od sebe da izvuče najviše za zemlju i da sačuva narod i teritoriju.

Aleksandar Vučić je i prethodno, u izjavi za "Novosti", proučio da dogovorom o predlogu sporazuma u Briselu Srbija nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije, niti će to ikada učiniti.

Odluka o prihvatanju predloženog sporazuma biće doneta u narednim danima, rekao je Vučić.

"Nećemo nasedati na izmišljotine Hašima Tačija. Svesni smo težine situacije i velike odgovornosti koju nosimo za budućnost Srbije i celog našeg naroda. U ovom trenutku, ovo je maksimum koji smo mogli da izvučemo za naš narod na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić za "Novosti".

Da li će Srbija prihvatiti predloženi sporazum, kako je naglasio Vučić, biće odlučeno u narednim danima.

"Srbija time nije priznala nezavisnost Kosova, niti će to ikada učiniti", poručio je Vučić.

(MONDO, agencije, foto: Beta, Vlada Srbije)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.