• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić zatrpan pretećim porukama

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu "svakog sekunda stižu preteće poruke" pošto su radikali delili njegov broj mobilnog telefona pristalicama i građanima.

"Dobili su broj telefona, pa mi svakog sekunda stižu poruke ubiće me, dabogda rod, roda i poroda nemao", rekao je Vučić.

On je još jednom naglasio da nije tačno da je priznata nezavisnost Kosova i Metohije.

"Lažu oni koji govore da je Kosovu priznata nezavisnot, oni vode istu politiku laži, kao i Hasim Tači i ni u čemu se od njega ne razlikuju. Pogledajte dobro sporazum nigde to nećete moći da vidite", poručio je Vučić.

U porukama na mobilom telefonu vicepremijera, u koje je Tanjug imao uvid, preti se smrću njemu lično, ali i članovima njegove porodice.

Radikali su danas u Beogradu, Novom Saadu i Kosovskoj Mitrovici delili prolaznicima brojeve mobilnih telefona premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Oni su međutim saopštili da je Aleksandar Vučić pretio njihovim funkcionerima Nemanji Šaroviću i Zoranu Popoviću.

Vučić je poručio da je pregovarački tim u Briselu u teškim uslovima postigao najviše u očivanju nacionalnih i državnih interesa i naglasio da Kosovo i Metohija jeste deo Srbije.

"Kosovo i Metohija jeste deo Srbije, sačuvali smo budućnost za našu decu i ne samo evropsku, već svaku vrstu budućnosti. Sačuvali smo šansu za modernu Srbiju koja će ući u dodatne reforme, biti normalna zemlja i priznata svuda u svetu u kojoj će biti više posla nego što je to danas", rekao je Vučić članovima SNS u Kruševcu.

On je istakao i da se "ničega ne stide", ali i da neće da predstavljaju da je nešto bolje nego što jeste.

Vučić je rekao da je ovo bio maksimum koji je mogao da se postigne "u teškim uslovima, u uslovima velike borbe i veliki bitke za Srbiju".

"U svakom slučaju, u zadatim okvirima koji su užasni i teški i protiv nas postavljeni mislim da smo postigli najviše u očuvanju nacionalnih i državnih interesa", istakao je vicepremijer.

On je rekao da kada je Srbija u teškoj situaciji, pritisnuta mnogim stvarima spolja i unutrašnjim sukobima, bedom i nemaštinom, pregovarački tim je uspeo da se izbori i da sve od sebe da izvuče najviše za zemlju i da sačuva narod i teritoriju.

Aleksandar Vučić je i prethodno, u izjavi za "Novosti", proučio da dogovorom o predlogu sporazuma u Briselu Srbija nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije, niti će to ikada učiniti.

Odluka o prihvatanju predloženog sporazuma biće doneta u narednim danima, rekao je Vučić.

"Nećemo nasedati na izmišljotine Hašima Tačija. Svesni smo težine situacije i velike odgovornosti koju nosimo za budućnost Srbije i celog našeg naroda. U ovom trenutku, ovo je maksimum koji smo mogli da izvučemo za naš narod na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić za "Novosti".

Da li će Srbija prihvatiti predloženi sporazum, kako je naglasio Vučić, biće odlučeno u narednim danima.

"Srbija time nije priznala nezavisnost Kosova, niti će to ikada učiniti", poručio je Vučić.

(MONDO, agencije, foto: Beta, Vlada Srbije)

Komentari 56

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bob

zadovoljan sam sto se potpisalo,al to je priznavanje kosova,ali ono je odavno nezavisno,samo bi voleo da mi vucic i ostali objasne kako u ovom sporazumu ne vide priznavanje kosova,a u deklaraciji vide separatizam,sve tumace kako im odgovara da bi prikupili poene.

Lepotica

ovoliko promucurnih ljudi, a niko nije nista postigao, sem da pise poruke na mondu! Volim Srbiju, ali nam je narod uzasan! Sta je mogao da uradi? Sad recite, sta je mogao da uradi???

Boki

Ne opravdavam ovo ali sta je ocekivao, da ga hvale sto je priznao Kosovo?

special image