VUCIC Nisam srecan zbog izbora Tacija ali mi je drago da Srbi nisu glasali za njega

Izvor: medio.rs, 27.Feb.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUCIC Nisam srecan zbog izbora Tacija ali mi je drago da Srbi nisu glasali za njega

Premijer Aleksandsar Vučić izjavio je nakon otvaranja fabrike autodelova "Hačinson" u Rumi da nije srećan i zadovoljan zbog izbora Hašima Tačija za kosovskog predsednika, ali da je to želja albanske većine

Vučić je u izjavi novinarima precizirao da srpski poslanici nisu glasali za Tačija, da o tome nije bilo nikakvog dogovora sa Beogradom, te da oni odluke donose po svojoj savesti i u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << svojim interesima.

- I u tom smislu ih podržavam - rekao je premijer.

On je istakao da srpski poslanici nisu glasali za Tačija, da nisu glasali ni za jednog kandidata, jer razmišljaju pre svega o svojim interesima i o tome kako će i s kim da žive.

Nije, kako je rekao, preterano srećan što je Tači novi predsednik, ali je primetio da se Srbi na Kosovu bore za svoj opstanak i gledaju da dobiju što više, te da ih u tom smislu podržava.

Spekulacije o navodnom susretu Tačija i Marka Ðurića juče na Kosovu, o čemu su pisali pojedini kosovski mediji, Vučić nije želeo da komentariše, uz opasku da nije znao da su prisutnim novinarima kosovski mediji postali značajan izvor informacija.

Vučić je istakao da će odluku o datumu raspisivanja izbora saopštiti 1. marta, kada bude gostovao na Javnom servisu Republike Srbije.

- Ne mogu vam reći tačan datum, to ću saopštiti 1. marta u gostovanju na RTS - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara.

On je komentarisao i različite informacije o pogibiji srpskih državljana u Libiji.

- Sve što možemo učinićemo da se otkrije pozadina otmice naših državljana u Libiji, imam mnogo više informacija nego što mogu da iznesem u medijima i to je normalno, ali važno je da se utvrde sve činjenice o otmici i o pogibiji Slađane Stanković i Jovice Stepića – rekao je Vučić, dodajući da će ubuduće raditi sa američkim službama kako bi se svi detalji otkrili.

On je zaključio da je Srbija izašla iz recesije, smanjila deficit, rešila pitanje javnih finansija i popravila poslovni ambijent i, prema Vučićevim rečima, sve to su pokazatelji da je Srbija na dobrom putu i da se ne treba vraćati u prošlost, već gledati u budućnost.

– I ja sam u prošlosti imao pogrešnu sliku o tome šta se u svetu dešava, ali sada pravilno gledam na to. Neću da pravim Vladu sa bilo kim ko hoće da Srbija izgubi svoje mesto u svetu i ko hoće da naše društvo bude zatvoreno -  rekao je premijer, konstatujući da je krajnje vreme da budemo ZA nešto, a ne PROTIV.

Sada, kako je naveo, imamo da marširaju i desničari, okupljaju se levičari, pa razjedinjuju, pa imate spektar različitih interesa i teško je sve to sagledati, zbog čega je uveren da razgovor o tome treba voditi za jedno pola godine.

- Ljudi, međutim, treba jasno i otvoreno da razgovaraju o tome kako ćemo naopredovati u budućnosti i neću praviti nikakve kompromise po pitanju plana i programa o budućnosti Srbije - poručio je Vučić.

- Ako neko ne vidi očigledne uspehe, koje nam priznaju i MMF i Svetska banka, taj ne vidi da smo na dobrom putu - naveo je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić nije hteo danas detaljnije da komentariše istup književnika Filipa Davida, smatrajući da mu je predsednik Tomislav Nikolić dobro odgovorio.

David se na uručenju nagrade Narodne biblioteke Srbije "ogradio" od predsednikovog prisustva na svečanosti i njegove politike.

- Ne znam šta ima on da se ograđuje. To je njegova stvar, imao bih ja tu pitanja, ali mislim da je predsednik odgovorio tačno - rekao je Vučić novinarima.

On lično u tome vidi neku vrstu želje kod dva različita dela javnosti da se prekine s napretkom i vrati u daleku prošlost u kojoj je i on, kako je naveo, imao, ne istaknutu ,ali ne ni nezapaženu ulogu, a "gde nismo razumeli šta se u svetu dešava".

- Imate i lične stavove nekih koji po svaku cenu žele da negiraju sve što postignemo, ali, dodao je, ja neću praviti kompromose i, ako izgubimo izbore, siguran sam da će oni formirati vladu, i s tim nemam nikakav problem - istakao je Vučić.

- Hajde da vidimo je li ovo malo bolje nego što je bilo, jesu li ovi iz MMF i SB ludi kad kažu da napredujemo, jesu li svi oni ludi ili ima nešto u nama kao da čeznemo za samouništenjem - zapitao je Vučić.

Zato je ponovio da je važno da razgovaramo o tome kom tipu društva želimo da pripadamo.

Nije se, kako je rekao, pretrgao da ubeđuje druge da idu s njim u koaliociju, i zaključio:

- Neću praviti nikakve kompromise u pogledu politike i plana za budućnost, a ko hoće da se igra s budućnošću u tome neću da učestvujem!

Informer.rs
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.