Tači u Minhenu sa Bajdenom i kongresmenima

Izvor: RTS, 17.Feb.2019, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači u Minhenu sa Bajdenom i kongresmenima

Kosovski predsednik Hašim Tači se na marginama Minhenske bezbednosne konferencije sastao sa bivšim američkim potpredsednikom Džoom Bajdenom, predsedavajućom Kongresa Nensi Pelozi i kongresmenom Eliotom Engelom, poznatim albanskim lobistom.
RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Tači objavio da su "Džo Bajden i njegova porodica među najvećim prijateljima Kosova".

"Danas smo razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o posebnim odnosima između Kosova i Sjedinjenih Država. Bajden je ponosan na jedanaestogodišnju državnu izgradnju Kosova i zatražio ujedinjenje političkog spektra kako bi se jednom zauvek okončao dugogodišnji konflikt između Kosova i Srbije", naveo je Tači.
Dodao je da "SAD snažno podržavaju postizanje sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma sa Srbijom".
"Sporazum donosi trajni mir i osigurava uzajamno priznavanje, kao i članstvo Kosova u NATO, EU i UN", ocenio je Tači.
On je na Fejsbuku objavio i da je "uvek zadovoljstvo upoznati prijatelje Kosova, Nensi Pelozi i Eliota Engela".
"Njihova podrška SAD za našu slobodu i nezavisnost je od vitalnog značaja. Čak i danas, kada smo suočeni sa izazovima, naše usklađivanje sa SAD je potpuno prirodno", napisao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIHENSKA BEZBEDONOSNA KONFERENCIJA: Vučić se sastao sa predsednikom Jermenije

Izvor: Večernje novosti, 17.Feb.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, poslednjeg dana Minhenske bezbednosne konferencije, sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, poslednjeg dana Minhenske bezbednosne konferencije, sa predsednikom Jermenije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.