Tači trguje sa Mogerinijevom i Vučićem

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tači trguje sa Mogerinijevom i Vučićem"

Bivši kosovski premijer i lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da je za tu stranku potpuno neprihvatljivo da se u Briselu otvori pitanje promene granica i optužio predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da je sklopio neki dogovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

- Tači >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je verovatno stupio u neki aranžman s Mogerinijevom i sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ali mislim da je to potpuno neodgovorno i potpuno neprihvatljivo za DSK. Uveren sam da ako otvorimo pitanje granice, time otvaramo i pitanje statusa, pitanje državnosti Kosova, i onda se to pitanje ne može okončati - rekao je Mustafa, prenosi prištinska Gazetablic.

Kako je rekao, Beograd će Prištinu dovesti do toga "da se odrekne Deklaracije o nezavisnosti".

- Mi ne možemo prisiliti Ameriku da opet bombarduje Srbiju jer nas je Srbija izdala tokom pregovora, što je nas dovela do toga da se odreknemo državnosti - rekao je Mustafa i dodao da je apsurdno napraviti sporazum o promeni granica, znajući da će Federika Mogerini okončati svoj mandat u maju ove godine.

Kako je rekao, Priština bi trebalo da ima jake garancije za sporazum, ali da ni u kom slučaju ne sme da misli da menja ili koriguje granice.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mustafa: Tači trguje sa Mogerinijem i Vučićem

Izvor: B92, 23.Feb.2019

Priština -- Bivši kosovski premijer i lider DSK Isa Mustafa izjavio je da je za tu stranku potpuno neprihvatljivo da se u Briselu otvori pitanje promene granica...On je optužio predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da je sklopio neki dogovor s predsednikom Srbije Aleksandrom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.