Tači sa Boltonom: Obostrano priznanje, promena rezolucije 1244

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2018, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači sa Boltonom: Obostrano priznanje, promena rezolucije 1244

Kosovski predsednik Hašim Tači, posle sastanka sa savetnikom predsednika SAD Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom, rekao je da su zaključili da je sada istorijski trenutak koji Beograd i Priština ne treba da izgube da bi postigli konačni sporazum, uz obostrano priznanje.

- Postoji jedinstvena, potpuna podrška, zajednički zaključak je da je pravi trenutak, istorijski trenutak koji Kosovo i Srbija ne treba da izgube, da bi postigli konačni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sporazum uz obostrano priznanje, promenu rezolucije 1244 i članstvo Kosova u UN - rekao je Tači posle sastanka.

On je naveo da su Bela kuća, Trampova administracija i Bolton jasno istakli da će rešavanjem problema na Balkanu, uključujući zatvaranje jednovekovnog konflikta između Beograda i Prištine, kroz mirovni sporazum, i Evropa biti mirnija i snažnija.

Tači je kazao da će sporazum biti sveobuhvatan, što uključuje mnoge aspekte i otvorena pitanja između dve strane, o kojima će pregovarački tim, za koji će se glasati u kosovskoj skupštini, pregovarati sa srpskim pregovaračkim timom.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.