Tači rekao posmatračima iz EU da je zabrinut zbog zastrašivanja birača na severu Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači rekao posmatračima iz EU da je zabrinut zbog zastrašivanja birača na severu Kosova

Predsednik Kosova Hašim Tači je od posmatračke misije Evropske unije zatražio da u nedelju, 6. oktobra, na dan prevremenih parlamentarnih izbora, budu na severu Kosova pošto su, kako je rekao, tamošnji građani "zastrašivani tokom predizbornoj procesa".

Na sastanku s delegacijom posmatračke misije EU, na čelu s poslanicom Evropskog parlamenta Violom fon Kramon-Taubadel, Tači je zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zbog njihovog doprinosa pripremanju izbora na Kosovu, kao i zbog podrške EU jačanju institucija i demokratskih načela na Koosvu, saopštio je njegov kabinet.

Tači je ocenio da je "Kosovo uspostavilo tradiciju slobodnih, pravičnih i demokratskih i cenjenih izbora, kao i kulturu prihvatanja rezultata izbora". Šefica posmatračke misije, Fon Kramon-Taubadel je zatražila da kosovske institucije uzmu u obzir preporuke koje im je ta misija dala i koje će im dati.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Građani zastrašivani tokom predizbornog procesa"

Izvor: B92, 04.Okt.2019

Predsednik Kosova Hašim Tači je rekao da su pre kosovskih izbora tamošnji građani "zastrašivani tokom predizbornog procesa"...Tači je od posmatračke misije Evropske unije zatražio da u nedelju 6. oktobra, na dan prevremenih parlamentarnih izbora, budu na severu Kosova...Na sastanku s delegacijom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.