Tači pozvao da se glasa na izborima, zabrinut zbog stava Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2017, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači pozvao da se glasa na izborima, zabrinut zbog stava Srbije

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas pozvao građane da sutra izađu u na izbore za Skupštinu Kosova.

"Vaš glas je suština demokratije koja određuje koji će pravac zauzeti naša zemlja. Sutra svi vi koji imate pravo glasa, izađite i glasajte za svoju budućnost, glasajte za svoje porodice, za konsolidaciju države, i glasajte za evroatlantsku budućnost zemlje", poručio je Tači građanima Kosova.

Tači je zahvalio Centralnoj izbornoj komisiji Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Policiji Kosova, OEBS-u, medijima, civilnom društvu i međunarodnim posmatračima i predstavnicima ambasada koji su angažovane u izbornom procesu.

Kako je danas saopštio njegov kabinet Tači se juče sastao s predstavnicima zemalja "Velike petorke" - SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije, i sa šeficom kancelarije EU. Rekao im je da je siguran da će izbori proteći dobro, međutim, "ostaje zabrinutost zbog zastrašivanja i pretnji" "eksponenata države Srbije" srpskim građanima na Kosovu.

"I dalje smo zabrinuti zbog zastrašivanja i pretnji građanima, posebno u severnom delu Kosova, da ne glasaju slobodno", rekao je on.

Tači je tražio od "zemalja Kvinte" da "daju na znanje organima Srbije da se neće tolerisati mešanje u unutrašnja pitanja Kosova".

"Pozivam da pošaljete jasnu poruku organima Srbije da ne zastrašuju i ne prete srpskim građanima na Kosovu, i da ih ne ometaju da slobodno izraze njihovu političku volju", rekao je Tači na sastanku.

On je ocenio da Srbija pokušava da se "meša u unutrašnja pitanja Kosova" što "prevazilazi okvire izborne trke i postaje ugrožavanje integriteta naše države i sigurnosti naših građana", ocenio je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tači pozvao građane na glasanje, zabrinut zbog stava Srbije

Izvor: N1 televizija, 10.Jun.2017

Predsednik Kosova Hašim Tači je pozvao gradjane da u nedelju izadju u na izbore za Skupštinu Kosova..."Vaš glas je suština demokratije koja određuje koji će pravac zauzeti naša zemlja. Sutra svi vi koji imate pravo glasa, izađite i glasajte za svoju budućnost, glasajte za svoje porodice, za...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.