Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači potpisao ukaz o proglašenju osam zakona iz oblasti pravosuđa

Predsednik Kosova, Hašim Tači, potpisao je danas ukaz o proglašenju osam zakona iz oblasti pravosuđa, koje je usvojila Skupština Kosova.

Kako je saopšteno, Tači je proglasio Krivični zakonik, Zakon o sudovima, Zakon o disciplinskoj odgovornosti sudija i tužilaca, Zakon o zaštiti uzbunjivača, Zakon o proširenim nadležnostima za zaplenu imovine, Zakon o Sudskom savetu Kosova, Zakon o izmenama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i dopunama Zakona o nasleđivanju na Kosovu i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku.

Tači je pritom visoko ocenio rad na reformi vladavine prava.

"Efikasnost vladavine prava je od vitalnog značaja za funkcionisanje demokratije. Obrazovanje, zdravstvo i politika zapošljavanja ne mogu se unaprediti bez brzog pristupa pravdi. Za mlade, pravda predstavlja jedinu mogućnost za bolju budućnost“, rekao je kosovski predsednik.

On je zatražio od institucija za sprovođenje zakona da ove izmene primenjuju štiteći javni interes građana.

"Stalna borba kosovskih institucija protiv korupcije ne predstavlja samo ispunjenje standarda koje zahteva EU, već je to neophodnost", izjavio je Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.