Tači poručio Rusiji da prizna Kosovo

Izvor: BKTV News, 20.Feb.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači poručio Rusiji da prizna Kosovo

Predsednik samoproklamovane Republike Kosovo Hašim Tači poručio je Moskvi da odnose sa Kosovom "vidi dalje od interesa Srbije" i ne upoređuje ih sa Krimom, prenosi RTK 2.

"Rusija treba da prizna Kosovo i time olakša teret koji ima Srbija", rekao je Tači na skupu parlamentarnih odbora spoljnih poslova u Prištini i pozvao i preostale zemlje EU koje nisu priznale nezavisnost, da to učine. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Kako kaže Tači, proglašenje nezavisnosti Kosova nije bilo jednostrano, već je bilo kordinisano sa međunarodnim partnerima.

Na skupu učestvuju parlamentarci iz više evropskih država kao i Turske, a diskutuje se o evropskim integracijama, regionalnoj saradnji, migracionoj krizi i borbi protiv terorizma i radikalizma.

Tači je pozvao i Španiju da "što pre prizna Kosovo" uz poruku da Španija "nije Miloševićeva Srbija, niti je Kosovo Katalonija".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.