Tači pobegao od nezgodnih pitanja

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2018, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači pobegao od nezgodnih pitanja

U Parizu, u Evropskom savetu za strane relacije, a na konferenciji Biroa za informacije Evropskog parlamenta, ovaj put se kao gost predstavio Hašim Tači, predsednik samoproglašene republike Kosovo, za šta su saznali članovi Saveza Srba Francuske i odlučili da reaguju.

Akreditujući se za prisustvo, mlađani srpski aktivisti Milena Cakić, poreklom iz Dublja, a pri Savezu u ulozi predsednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Odbora za vezu sa Srbijom i Zaječarka Georgina Luković, kao čelnica Odbora za komunikacije, uz člana Saveza Svilajčanina Marka Milojevića, došli su s namerom ne da provociraju već da čuju stav iz prve ruke o kosovskom upornom ataku na Unesko na putu preuzimanja ili, bolje reći, krađe srpskih crkava i manastira.

- I šta nam se desilo? Grubo smo odbijeni - sažima Georgina.

Na to Milena žustro komentariše Tačija:

- Dvoličan i manipulator! Govorio je o Srbima kao "najboljim prijateljima", naglašavao da su Srbija i Kosovo u zajedničkim interesima i da je neophodno da se pomire. Sve je to kitio lepim rečima. Onda smo se mi "drznuli" da mu postavimo pitanje u vezi sa našim crkvama i manastirima: "Da li mislite da su crkve i manastiri dovoljno zaštićeni?" Prvo su se osetili zastoj i tišina, na šta je Tačijev saradnik rekao da ne opravdava takvo pitanje. Ipak, Tači se oglasio, ali kategoričnom tvrdnjom da su "na Kosovu zaštićeni svi sakralni objekti i da o tome kruže totalno lažne informacije, a istina je da nije bilo paljenja, rušenja, napada, nesigurnosti". Prenerazio nas je njegov odgovor, a osetili smo da ga nije iznenadilo takvo pitanje, već da su se za to unapred pripremili.

Georgina dodaje:

- Činilo mi se kao da čita već napisani smišljeni odgovor. A sve to je potvrdila reakcija voditeljke konferencije Silvi Kaufman, urednice dnevnika

"Mond", koja je odmah nakon ovog našeg obraćanja, ne dozvolivši nam da nastavimo, prekinula i završila ovaj skup. Tako nam je surovo oduzela priliku da postavimo pitanje o Unesku.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.