Tači otputovao u Ameriku

Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2018, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači otputovao u Ameriku

PRIŠTINA

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je otputovao u službenu posetu SAD.

Kako izveštava RTK, on će se sledećih dana sastati sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom , sa savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa Džonom Boltonom.

On će se sastati i sa nekoliko kongresmena i senatora koji su neprestano i uporno podržavali Kosovo, te će u Dalasu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da se sastane i sa bivšim americkim predesednikom Džordžom Bušom .

Ova poseta Tačija Vašingtonu dolazi u vrlo važnom trenutku,  na kojem se Kosovo trudi da konkretizuje evroatlantsku perspektivu i postigne konačni i sveobuhvatni sporazum sa Srbijom, što bi trebalo da rezultira uzajamnim priznavanjem i članstvom Kosova u UN, pišu danas prištinski mediji.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.