Tači i Veselji idu u posetu institucijama u Vašingtonu

Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači i Veselji idu u posetu institucijama u Vašingtonu

PRIŠTINA

Predsedništvo Kosova je danas izdalo saopštenje da će predsednik Hašim Tači iduće nedelje (ne naznačivši tačan datum) boraviti u službenoj poseti SAD.

On će se sastati sa visokim zvaničnicima u Beloj kuci, Stejt Departmentu, Senatu i Kongresu.

U saopštenju se navodi da se očekuje da će se prvenstveno razgovarati o konačnom dogovoru dijaloga izmedju Kosova i Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koje će, kako se navodi “osigurati Kosovu priznanje od Srbije i otvoriti put pripajanju EU, NATO-u i UN-u”.

Za sad ne postoje službene potvrde ali će najverovatnije, u službenu posetu iduće nedelje u SAD otići i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji.

Kosovski mediji navode da će i on biti u službenoj poseti Beloj kući, Stejt Departmentu, Senatu, Kongresu i,  za razliku od Tačija, i u Pentagonu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Tači u SAD sa Pomeom, Boltonom, Bušom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači otputovao je u zvaničnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gde će se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, sastati sa visokim predstavnicima Bele kuće, Kongresa i Senata, kao i sa drugim značajnim ličnostima.  Navodi se da će se sasatati sa američkim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.