Tači: Neće biti kompromisa

Izvor: B92, 28.Jul.2011, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Neće biti kompromisa

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači optužio vlasti u Beogradu da stoje iza nereda na severu Kosova i paljenja prelaza Jarinje.

Iza ekstramista stoje predstavnici zvaničnog Beograda koji te strukture finansiraju, rekao je on.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Prištini, Tači je rekao da su vandali koji su oko 19 sati zapalili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jarinje vođeni od predstavnika "paralelnih struktura Srbije na severu Kosova".

Prema njegovim rečima, snage Kfora i Policije Kosova nastoje da drže pod kontrolom prelaz Brnjak i nastoje da se vrati prisustvo na prelaz Jarinje.

"Neće biti kompromisa. Reciprocitet u trgovinskim odnosima između Kosova i Srbije će se ostvariti. Trenutno se suočavamo sa problemima i teškoćama, ali ni pod kojima uslovima i ni po koju cenu neće biti povučena odluke o reciprocitetu", rekao je predsednik kosovske vlade.

Tači je rekao da je Kosovo domovina svih njegovih naroda i pozvao građane da sačuvaju mir i imaju poverenje u institucije Kosova i Kfor.

Prema njegovim rečima, kosovske vlasti imaju odličnu saradnju sa Kforom.

"Scenario Srbije o podeli Kosova nikada se neće ostvariti. Nikada u poslednjih 12 godina nismo bilo tako odlučni u tome. Naša je ustavna i zakonska obaveza da sačuvamo teritorijalni integritet i suverenitet Kosova", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Brnjak

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Thaci: Nasilje motivisano iz Beograda

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jul.2011

Premijer Kosova Hashim Thaci izjavio je da Beograd stoji iza incidenta paljenja graničnog prelaza u Jarinju u sredu uveče.   “Nažalost, u poslepodnevnim satima, kriminalna grupa pod vođstvom srpskih paralelnih struktura, motivisana od strane vlasti u Beogradu, napala je prelaz 1 i 31“, kazao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tači: Srbi režirali nerede

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2011

Premijer Kosova Hašim Tači optužio je vlasti u Beogradu da stoje iza nereda na severu Kosova i paljenja prelaza Jarinje...Tači je rekao da su vandali koji su zapalili Jarinje vođeni od predstavnika "paralelnih struktura Srbije na severu Kosova" i da iza njih stoje i predstavnici zvaničnog Beograda...

Nastavak na Vesti-online.com...

TAČI: IZA NEREDA STOJE SRPSKE VLASTI

Izvor: Kurir, 28.Jul.2011

PRIŠTINA - Premijer Kosova Hašim Tači optužio je vlasti u Beogradu da stoje iza nereda na severu Kosova i paljenja prelaza Jarinje...Na vanrednoj konferenciji za novinare u Prištini, Tači je rekao da su vandali koji su oko 19 sati zapalili Jarinje vođeni od predstavnika "paralelnih struktura Srbije...

Nastavak na Kurir...

Tači: Zvanični Beograd stoji iza huligana

Izvor: Deutsche Welle, 28.Jul.2011

Vlada Kosova je jedan sat posle ponoći saopštila da je stanje na graničnim prelazima na severu Kosova, nakon što su huligani zapalili prelaz Jarinje, uglavnom mirno, ali sa povremenim napetostima.

Nastavak na Deutsche Welle...

Redžepi najavio istragu zbog paljenja prelaza Jarinje

Izvor: S media, 28.Jul.2011

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redzepi izjavio da će biti pokrenuta istraga u vezi sa paljenjem prelaza Jarinje na severu Kosova. ..Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redzepi u izjavi za Tanjugu rekao da će istraga u vezi sa paljenjem prelaza Jarinje biti pokrenuta i da će...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.