TAČI: IZA NEREDA STOJE SRPSKE VLASTI

Izvor: Kurir, 28.Jul.2011, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAČI: IZA NEREDA STOJE SRPSKE VLASTI

PRIŠTINA - Premijer Kosova Hašim Tači optužio je vlasti u Beogradu da stoje iza nereda na severu Kosova i paljenja prelaza Jarinje.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Prištini, Tači je rekao da su vandali koji su oko 19 sati zapalili Jarinje vođeni od predstavnika "paralelnih struktura Srbije na severu Kosova" i da iza njih stoje i predstavnici zvaničnog Beograda koji te strukture finansiraju.

Prema njegovim rečima, snage Kfora i Policije Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nastoje da drže pod kontrolom prelaz Brnjak i nastoje da se vrati prisustvo na prelaz Jarinje.

"Neće biti kompromisa. Reciprocitet u trgovinskim odnosima između Kosova i Srbije će se ostvariti. Trenutno se suočavamo sa problemima i teškoćama, ali ni pod kojima uslovima i ni po koju cenu neće biti povučena odluke o reciprocitetu", rekao je predsednik kosovske vlade.

Tači je dodao da je Kosovo domovina svih njegovih naroda i pozvao građane da sačuvaju muir i imaju poverenje u institucije Kosova i Kfor. Prema njegovim rečima, kosovske vlasti imaju odličnu saradnju sa Kforom.

"Scenario Srbije o podeli Kosova nikada se neće ostvariti. Nikada u poslednjih 12 godina nismo bilo tako odlučni u tome. Naša je ustavna i zakonska obaveza da sačuvamo teritorijalni integritet i suverenitet Kosova", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Jarinje,   Brnjak

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.