Tači opet o genocidu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači opet o "genocidu"

Kosovski predsednik Hašim Tači nastavio je i danas sa "mapiranjem" mesta navodnog genocida na Kosovu i Metohiji, objavom da ne sme biti zaboravljen zločin koji se, kako tvrdi, pre 21 godinu desio u selu Libenik u Peći, gde su, kako navodi, stanovnici tog mesta ubijeni i masakrirani.

RTK2 prenosi da je Tači na Fejsbuku napisao da nijedan od srpskih komandanata i izvršilaca tog navodnog masakra nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izveden pred lice pravde.

Ovo nije prvi put da Tači putem ove društvene mreže ili na skupovima pominje godišnjice navodnih zločina srpskih snaga.

Sredinom meseca u Prizrenu, u naselju Koriša, rekao je da su žrtve stradale u tom naselju tokom sukoba na Kosovu i Metohiji - žrtve genocida i etničkog čišćenja.

Tači je tada rekao da je dobro što je kosovska skupština odlučila da razmatra donošenje rezolucije i drugih akata kojima će biti osuđen navodni genocid, a na osnovu kojih Priština planira da potraži pravdu pred međunarodnim instancama.

On je takođe, učestvujući na spomen-akademiji održanoj na 20. godišnjicu navodnog masakra u Ćušku, Pavljanu, Zahaću i Labljanu kod Peći, tvrdio da za 400 masakara koje je, po njemu, izvršila Srbija, još uvek niko nije osuđen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači ponovo o "masakru"

Izvor: Blic, 25.Maj.2019

Kosovski predsednik Hašim Tači nastavio je i danas sa “mapiranjem” mesta navodnog genocida na Kosovu i Metohiji, objavom da ne sme biti zaboravljen zločin koji se, kako tvrdi, pre 21 godinu desio u selu Libenik u Peći, gde su, kako navodi, stanovnici tog mesta ubijeni i masakrirani.

Nastavak na Blic...

Tači ponovo o "genocidu"

Izvor: B92, 25.Maj.2019

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači nastavio je i danas sa "mapiranjem" mesta navodnog genocida na Kosovu i Metohiji...U objavi na društvenim mrežama Tači je naglasio da ne sme biti zaboravljen zločin koji se, kako tvrdi, pre 21 godinu desio u selu Libenik u Peći, gde su, kako navodi,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.