25. maj  2019. 13.50  | Izvor: Tanjug

Tači opet o "genocidu"

PRIŠTINA -

Kosovski predsednik Hašim Tači nastavio je i danas sa "mapiranjem" mesta navodnog genocida na Kosovu i Metohiji, objavom da ne sme biti zaboravljen zločin koji se, kako tvrdi, pre 21 godinu desio u selu Libenik u Peći, gde su, kako navodi, stanovnici tog mesta ubijeni i masakrirani.

RTK2 prenosi da je Tači na Fejsbuku napisao da nijedan od srpskih komandanata i izvršilaca tog navodnog masakra nije izveden pred lice pravde.

Ovo nije prvi put da Tači putem ove društvene mreže ili na skupovima pominje godišnjice navodnih zločina srpskih snaga.

hasim, taci

Sredinom meseca u Prizrenu, u naselju Koriša, rekao je da su žrtve stradale u tom naselju tokom sukoba na Kosovu i Metohiji - žrtve genocida i etničkog čišćenja.

Tači je tada rekao da je dobro što je kosovska skupština odlučila da razmatra donošenje rezolucije i drugih akata kojima će biti osuđen navodni genocid, a na osnovu kojih Priština planira da potraži pravdu pred međunarodnim instancama.

On je takođe, učestvujući na spomen-akademiji održanoj na 20. godišnjicu navodnog masakra u Ćušku, Pavljanu, Zahaću i Labljanu kod Peći, tvrdio da za 400 masakara koje je, po njemu, izvršila Srbija, još uvek niko nije osuđen.