Izvor: BujanovackiGlas.info, 18.Nov.2016, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači odlikovao profesora iz Bujanovca

Priznanje za inovacije, istraživanja i razvoj dodelio sam profesoru Fetahiju za njegov patent u proizvodnji domaće sorte pšenice – napisao je predsednik Kosova Hašim Tači na svom fejsbuk profiluBUJANOVAC, PRIŠTINA, 18. novembar 2016-Profesor Šukri Fetahi iz opštine Bujanovac odlikovan je na Kosovu i Metohiji za prvu inovaciju iz poljoprivrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << nauka, javio je kosovski javni servis RTK.
– Priznanje za inovacije, istraživanja i razvoj dodelio sam profesoru Fetahiju za njegov patent u proizvodnji domaće sorte pšenice – napisao je predsednik Kosova Hašim Tači na svom fejsbuk profilu, prenose Vranjske.
On je naglasio da je proizvodnja hrane svetski izazov, ali da je sa ljudima iz sveta nauke, koji su uvek u potrazi za inovacijama, lakše suočavanje sa tim izazovima.
– Izum profesora Fetahija dolazi nakon višegodišnjeg vrednog naučnog rada i prva je inovacija u okviru poljoprivrednih nauka na Kosovu – dodao je Tači.
Profesor dr Šukri Fetahi je iz sela Letovica u opštini Bujanovac.
Od 1980. godine predaje na Fakultetu Poljoprivrede i veterine Univerziteta u Prištini, na katedri za biljnu proizvodnju.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Povezane vesti

Zatvorena istraga protiv Hašima Tačija za RATNI ZLOČIN

Izvor: Blic, 18.Nov.2016

Kosovski predsednik Hašim Tači bio je pod istragom tužioca Euleksa zbog otmice dvojice aktivista Demokratskog saveza Kosova (DSK) tokom rata na Kosovu, ali je istraga zatvorena kada je predmet uzeo tužilac Rešat Milaku, prenosi prištinski portal "Insajder"...Žrtve su izjavile da ih je uhapsio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.