Tači ljut zbog Dodikovog ponižavajućeg poziva, ne ide u Sarajevo

Izvor: RTS, 06.Jul.2019, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači ljut zbog Dodikovog "ponižavajućeg poziva", ne ide u Sarajevo

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači odbio je da prisustvuje Samitu o procesu saradnje u jugoistocnoj Evropi (SEECP) u BiH, zbog toga što je, kako je naveo, poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države učesnice.
"Uprkos volji i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spremnosti da učestvujem na SEECP, ponižavujući poziv sadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine sprečio me je da predstavljam Kosovo na ovom sastanku", napisao je Tači na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Priština je uvek bila spremna za dobrosusedske odnose sa BiH i za uzajamno priznavanje.
"Ali, nažalost, naša volja se neprestano zloupotrebljava, kao što je to sada slučaj sa organizacijom SEECP iz Bosne i Hercegovine. Minimum koji Kosovo zahteva za učešće na takvim forumima jeste jednak tretman sa drugim zemljama učesnicama", naveo je Tači.
Kako prenosi RTK2, Tači smatra da je ponašanje BiH neprihvatljivo i paradoksalno, jer predstavnici te države potpuno primenjuju antievropske prakse, koje se, kako je naveo, "ne razlikuju od onih u Srbiji".
"Takvim destruktivnim pristupom, regionalna saradnja i dobrosusedski odnosi između zemalja zapadnog Balkana nemaju uslov koji je potreban za pristupanje Evropskoj uniji", kaže on.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UVREĐEN Tači ne ide u Sarajevo zbog Dodikovog ponižavajućeg poziva

Izvor: Blic, 06.Jul.2019

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači odbio je da prisustvuje Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u BiH, zbog toga što je, kako je naveo, poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.