Tači i Veselji izlaze na vanredne izbore?

Izvor: B92, 15.Jan.2021, 15:07

Tači i Veselji izlaze na vanredne izbore?

Specijalno tužilaštvo u Hagu nije negiralo da će na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu Hašim Tači i Kadri Veselji, moći da glasaju.

Dodaju da će se tim pitanjem pozabaviti u skladu sa zakonima tzv. Kosova i propisima vezanim za izbore.

Predstojeći vanredni parlamentarni izbori, koji će se održati 14. januara, prvi su u poslednjih 20 godina koji će se održati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez prisustva bivših lidera OVK Tačija i Veseljija.

Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka kaže da je zakon po tom pitanju vrlo jasan i da će optuženi u Hagu moći da glasaju kao glasači van Kosova, prenosi prištinski portal Reporteri.

Sa druge strane, advokatkinja sa licencom Specijalnog suda Taulanta Hodaja kaže da veruje da će optuženima zahtev da glasaju biti odobren, ako ga zatraže.

Osim Tačija i Veseljija, u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda nalaze se i Redžep Seljimi, Jakup Krasnići, Salih Mustafa, Hisni Gucati i Nasim Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.