Tači : Zvaničnici EU ne treba da zloupotrebljavaju proevropsku orijentaciju Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači : Zvaničnici EU ne treba da zloupotrebljavaju proevropsku orijentaciju Kosova

Predsednik Kosova Hašim Tači večeras je izjavio da zvaničnici Evropske unije ne treba za zloupotrebljavaju proevropsku orijentaciju građana Kosova.

Prema njegovoj oceni, proevropsku orijentaciju građana Kosova zloupotrebili su pojedinci u EU kako bi se Kosovo ponizilo ili kasnilo sa evropskom perspektivom."Kosovu treba brzo kretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ka konkretnoj evropskoj perspektivi a ne proces koji može da traje 5,10 ili 20 godina", kazao je Tači za TV Klan Kosova.

Kosovo, prema njegovim rečima, nema u rukama kartu ucena i mogućnost da se poziva na Rusiju, ni na Tursku, ili Albaniju.

"Srbiji je dovoljno da govori o Rusiji i oni (predstavnici EU) odmah prihvataju svaku njihovu ideju. Oni su žedni jednog osmeha Beograda u Briselu samo da se ne spominje Rusija", kazao je Tači.

Predsednik Kosova ocenio je da je uslovljavanje liberalizacije viznog režima sa EU demarkacijom granične linije sa Crnom Gorom u suštini bilo zamka za Kosovo, imajući u vidu da je bilo nemoguće u Skupštini Kosova obezbediti dvotrećinsku većinu za ratifikaciju sporazuma.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Srbija pomene Rusiju i EU odmah pristane, samo da ćute"

Izvor: B92, 26.Okt.2017

Priština -- Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da zvaničnici Evropske unije ne treba za zloupotrebljavaju proevropsku orijentaciju građana Kosova...Prema njegovoj oceni, proevropsku orijentaciju građana Kosova zloupotrebili su pojedinci u EU kako bi se Kosovo ponizilo ili kasnilo sa evropskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.