Tači: Za pripanje “preševske doline”, priznavanje od Srbije i viznu liberalizaciju

Izvor: RTS, 28.Apr.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Za pripanje “preševske doline”, priznavanje od Srbije i viznu liberalizaciju

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da nema velika očekivanja od sutrašnjeg samita u Berlinu, dodajući da će u Nemačkoj zatražiti pripajanje "preševeske doline" Kosovu.
Tači je medijima na prištinskom aerodromu pred odlazak u Berlin rekao da "neće dozvoliti razgovore o razmeni teritorija".

"Ponavljam svoj stav, bilo bi od interesa da se Albanci iz Preševa, Bujanovca i Medveđe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << priključe Kosovu. To bi bila korekcija istorijske nepravde. Ja ću biti protiv razmene teritorija. Nećemo dozvoliti ni pod kojim okolnostima nikakav dvojni suverenitet, nemačko-nemački model, model Republike Srpske", rekao je Tači.
On očekuje od lidera Nemačke i Francuske da podrže Kosovo na evropskom putu i ​​liberalizaciji viznog režima.
"Očekujem da će kancelarka Merkel i predsednik Makron tražiti priznanje Kosova na ovom sastanku. Čak i priznavanje Kosova od strane pet zemalja EU koje oklevaju", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Vize,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAČI PRED ODLAZAK U BERLIN "PROMENIO PLOČU": Tražićemo pripajanje "preševske doline", kažnjavanje Beograda, nećemo dozvoliti dvojni suverinitet

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2019

Tači je medijima na prištinskom aerodromu pred odlazak u Berlin rekao da "neće dozvoliti razgovore o razmeni teritorija" Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da nema velika očekivanja od sutrašnjeg samita u Berlinu, dodajući da će u Nemačkoj zatražiti pripajanje ...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.