Tači: Pozdravljam stav Merkel o nepromenjivosti granica

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2018, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Pozdravljam stav Merkel o nepromenjivosti granica

Predsednik Kosova Hašim Tači na Tviteru je naveo da pozdravlja stav nemačke kancelarke Angele Merkel o nepromenjivosti granica na Zapadnom Balkanu.

"Pozdravljam izjavu kancelarke Merkel o tome da nema promena granica na Zapadnom Balkanu. Sve što treba da se uradi jeste da većina ćlanica EU ubedi pet onih koje ne priznaju Kosovo, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kao i Srbiju, da priznaju Kosovo u okviru ovih granica. Što pre se to desi, to će biti bolje za region", naveo je Tači.

I salute the statement by Chancellor Merkel on inviolability of the borders in W Balkans. All that remains to be done is for majority of EU members to convince 5 of the EU nonrecognizers & #Serbia to recognise #Kosovo within these borders. Sooner it happens better for the region.

"Nema promena granica na Zapadnom Balkanu, to se izgleda mora svaki put ponavljati, poručila je u nemačka kancelarka Angela Merkel juče nakon sastanka sa predsedavajućim Veća ministara Bosne i Hercegovine, Denisom Zvizdićem.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Twiter

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Korigovanjem granica će se izbeći podela Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2018

Ponovno iscrtavanje granica, čime bi delovi Srbije sa većinskim albanskim stanovništvom ušli u sastav Kosova, moglo bi da okonča dugotrajne tenzije između Beograda i Prištine i da im omogući napredak ka članstvu u EU, izjavio je danas kosovski predsednik Hašim Tači...On je u intervjuu za agenciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić: Evo, sad Tači pozdravlja izjavu Merkel da nema promena granica na Zapadnom Balkanu

Izvor: Blic, 14.Avg.2018

Evo, Hašim Tači pozdravlja izjavu Angela Merkel da nema promena granica na Zapadnom Balkanu, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na Blic...

Tači pozdravio izjavu Angele Merkel o nepromenjivosti granica na Balkanu

Izvor: Beta, 14.Avg.2018

Kosovski predsednik Hašim Tači pozdravio je danas izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da nema promena granica na Zapadnom Balkanu."Sve što treba da se uradi jeste da većina ćlanica EU ubedi pet onih koje ne priznaju Kosovo, kao i Srbiju, da priznaju Kosovo u okviru ovih granica. Što...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.