Tači: Platforma o Kosovu nastavak starih planova Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2012, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Platforma o Kosovu nastavak starih planova Beograda

PRIŠTINA -

Premijer Kosova Hašim Tači je danas na sednici Vlade izjavio da je predlog predsednika Srbije Tomislava Nikolića o rešavanju problema Kosova neostvariv i da je nastavak starih planova Beograda.

"To je plan koji u procesu normalizacije odnosa sa Kosovom, Srbiju vraća unazad. To je plan koji ni u kakvim okolnostima ne može ostvariti apetite nekom autonomijom na Kosovu ili teritorijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podelom. To je antievropski plan, plan protiv mira i stabilnosti na Kosovu i regionu", rekao je Tači o Platformi o Kosovu.

"Slobodno mogu da kažem da će taj projekat ostati u fijokama među željama Beograda, kao što su neostvarive bili i svi projekti, od Garašanina, do predsednika Nikolića", rekao je Tači.

Kosovski premijer je rekao da su njegova tri dosadašnja sastanka sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem imala za rezultat početak primene sporazuma o IBM - prelazima što je, kako je Tači ukazao, označilo jasno postavljanje granice između država Kosova i Srbije.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tači: Platforma o Kosovu nastavak starih planova Beograda

Izvor: Blic, 19.Dec.2012

Premijer Kosova Hašim Tači je danas na sednici Vlade izjavio da je predlog predsednika Srbije Tomislava Nikolića o rešavanju problema Kosova neostvariv i da je nastavak starih planova Beograda. ..- To je plan koji u procesu normalizacije odnosa sa Kosovom, Srbiju vraća unazad. To je plan koji ni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.