Tači: Ne smemo da ugrozimo savez sa SAD zbog taksi na srpsku robu

Izvor: RTS, 26.Feb.2019, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Ne smemo da ugrozimo savez sa SAD zbog taksi na srpsku robu

Kosovski predsednik Hašim Tači, ponovio je da Priština ne može zbog "neprijateljstva" sa Beogradom da ugrozi strateški savez sa SAD i poručio da bi trebalo ukinuti taksu na robu iz centralne Srbije.
"Nemojmo misliti da smo epicentar sveta, gde bismo bili bez podrške Sjedinjenih Američkih Država?", upitao je Tači u intervjuu za albansku Report TV, a prenosi RTK na srpskom jeziku. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Tači je rekao da je Kosovo "država u izgradnji", koja je u procesu unutrašnje i spoljne konsolidacije i koja, kako je naglasio, nema luksuz i ne može da kaže "ne" Vašingtonu.
"Niko nije mislio da bi Kosovo moglo da ospori savet SAD", rekao je Tači.
Dodao i da bi taksa na robu iz Srbije trebalo da bude ukinuta.
Tači tvrdi da se, iako su takse na snazi, srpska roba "ponovo krijumčari" na teritoriju Kosova preko Makedonije, Crne Gore i Albanije.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.