Tači: Makedonija napravila veliki korak

Izvor: B92, 20.Okt.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Makedonija napravila veliki korak

Priština -- Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači pozdravio je odluku Sobranja da usvoji ustavne promene koje će omogućiti promenu imena Makedonije.

On je na svom Fejsbuku napisao da je Makedonija izabrala put evroatlantskih integracija i napravila veliki korak ka jačanju mira u čitavom regionu.

"Makedonski parlament sinoć je dao primer ujedinjenja svim stranaka u korist >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građana i njihove države. Država se ojačava i integrira kada ljudi donose ispravne odluke i kada političke interese prevladaju državni interesi", napisao je Tači.

On je dodao da mir i stabilnost regiona jačaju samo dokazivanjem odlučnosti u evroatlantskoj orijentaciji i napornim radom na integraciji u evropsku porodicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Makedonija napravila korak ka jačanju mira u regionu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2018

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači pozdravio je danas odluku makedonskog parlamenta da usvoji ustavne promene koje će omogućiti promenu imena Makedonije u Republika Severna Makedonija...On je na svom Fejsbuku napisao da je Makedonija izabrala put evroatlantskih integracija i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.