Tači: Kosovo na putu evropskih integracija

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2013, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kosovo na putu evropskih integracija

Premijer tzv. Kosova Hašim Tači je danas izjavio da je početak pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU dodatan motiv za još više rada svih institucija Kosova kako bi se sve obaveze u najkraćem roku ostvarile.

I on se nada Evropskoj uniji: Hašim Tači

Tači je na zajedničkoj sednici Upravnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odbora za liberalizaciju viza i pregovaračke ekipe za proces pregovora o S S P-u rekao da je Kosovo sada na sigurnom putu evropskih integracija.

 

"Sada kada je Kosovo ušlo u siguran put ka učlanjenju u EU od nas se zahteva dodatno angažovanje i naša je odgovornost da pojačamo još više ritam našeg rada", rekao je kosovski premijer. Što se tiče procesa liberalizacije viza, Tači je rekao da očekuje konkretne rezultate u svim blokovima procesa, kako u potpisivanju sporazuma o povratku, tako i o reintegraciji povratnika na Kosovo.

 

Tači je rekao da je, pored daljeg rada na bezbednosti identifikacionih dokumenata koje se izdaju na opštinskom nivou, potrebna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

 

Govoreći o integrisanom upravljanju granicom, premijer je rekao da će to biti prioritet svih institucija i izrazio uverenje da će biti uspešne i svestrane saradnje Policije Kosova, Carina, Agencije za hranu i veterinu i da očekuje bolje rezultate u borbi protiv

međugraničnog kriminala.

 

Ostvarivanje strategije za borbu protiv organizovanog kriminala i trgovine ljudima su preduslovi za liberalizaciju viza. "Za sve to je potrebno snažno opredeljenje, angažovanje i beskomproimisno delovanje protiv svih negativnih pojava. To je prioritet celog društva i ne samo procesa liberaliacije viza, te je zbog toga borba protiv negativnih pojava bila i ostaje prioritet za sve nas", rekao ja Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.