Tači: Kosovo će do kraja godine imati vojsku

Izvor: Mondo, 23.Sep.2017, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kosovo će do kraja godine imati vojsku

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će Kosovo do kraja godine imati svoju vojsku i da nikome neće biti dozvoljeno da to blokira, a da uslovi Srpske liste o ovom pitanju nikada nisu bili deo pregovora.

Foto: Printscreen/YouTube

"Planom A ili kroz plan B, Kosovo ce do kraja ove godine imati svoju vojsku", rekao je Tači u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << RTV 21 na albanskom jeziku tokom boravka u Njujorku.

On je dodao da transformacija BSK-a u vojsku nije samo odgovornost vlade.

"Sada radimo sa svim institucijama u tom pogledu. Mi ćemo ispuniti sve obaveze koje smo preduzeli prema međunarodnoj zajednici, da se ovaj proces završi kroz ustavne promene", rekao je Tači.

"Nećemo dopustiti nikome da uloži veto na ovaj proces. Sva pitanja će biti sprovedena u saradnji sa medunarodnim organizacijama", rekao je Tači, prenosi RTS.

Dodao je da je osnivanje kosovske vojske odloženo na neko vreme zbog izbornog procesa.

"Ali sada radimo koordinirano, uveren sam da će se ovaj proces završiti. Verujem i siguran sam da će u ovoj godini Kosovo imati armiju", kaže on.

Vučić Tačiju: Vojska Kosova - dodatna nestabilnost
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.