Tači: Niko neće moći da blokira formiranje vojske

Izvor: Blic, 23.Sep.2017, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Niko neće moći da blokira formiranje vojske

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će Kosovo do kraja godine imati svoju vojsku i da nikome neće biti dozvoljeno da to blokira, a da uslovi Srpske liste o ovom pitanju nikada nisu bili deo pregovora.

- Planom A ili kroz plan B, Kosovo ce do kraja ove godine imati svoju vojsku - rekao je Tači u intervjuu RTV 21 na albanskom jeziku tokom boravka u Njujorku.

On je dodao da transformacija BSK-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u vojsku nije samo odgovornost vlade.

- Sada radimo sa svim institucijama u tom pogledu. Mi ćemo ispuniti sve obaveze koje smo preduzeli prema međunarodnoj zajednici, da se ovaj proces završi kroz ustavne promene - rekao je Tači.

- Nećemo dopustiti nikome da uloži veto na ovaj proces. Sva pitanja će biti sprovedena u saradnji sa međunarodnim organizacijama - rekao je Tači, prenosi RTS.

Dodao je da je osnivanje kosovske vojske odloženo na neko vreme zbog izbornog procesa.

- Ali sada radimo koordinirano, uveren sam da će se ovaj proces završiti. Verujem i siguran sam da će u ovoj godini Kosovo imati armiju - kaže on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Vojska Kosova do kraja godine, niko to neće sprečiti

Izvor: B92, 23.Sep.2017

Njujork -- Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će Kosovo do kraja godine imati svoju vojsku i da nikome neće biti dozvoljeno da to blokira...Kako kaže, uslovi Srpske liste o ovom pitanju nikada nisu bili deo pregovora..."Planom A ili kroz plan B, Kosovo će do kraja ove godine imati svoju vojsku",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.