Tači: Istorijski dan za Kosovo i sve zajednice

Izvor: JUGpress.com, 14.Dec.2018, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Istorijski dan za Kosovo i sve zajednice

PRIŠTINA

(RTK2)

Danas je istorijski dan za Kosovo, za sve narode Kosova bez obzira na nacionalnu pripadnost, Albance, Srbe, Bošnjake, Turke… Svi su ravnopravni u novom Kosovu, u evropskom Kosovu”, rekao je predsednik Kosova Hašim Tači za RTK2.

On je istakao da je Vojska Kosova multietnička snaga na usluzi svim građanima Kosova.

“Ima rodnog i etničkog predstavljanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 10 procenata nevećinskih zajednica kao i 5 procenata iz srpske zajednice. Osećam se veoma dobro što je Vojska Kosova multietnička snaga. Juče sam posetio BSK i sreo sam se sa pripadnicima svih zajednica, ovo je zajednički napredak, zajednički uspeh”, rekao je Tači.

Prema njegovim rečima svi vojnici Kosova će se posvetiti napretku i profesionalizmu prema evroatlanskim standardima. Tači je uputio čestitke svim građanima Kosova.

“Čestitam svim građanima Kosova na formiranju Vojske Kosova, naše vojske, vojske budućih generacija. Srećno!”, kazao je Tači.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Veselji:Garantujemo mir, sačuvajmo gradjane Kosova i Srbije

Izvor: JUGpress.com, 14.Dec.2018

PRIŠTINA..(RTK2)..Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da svi građani Kosova treba da se osećaju sigurnim, a da Beograd, kako je rekao, povede računa o građanima na Kosovu...“Ljudi treba da se osećaju sigurnim, kao građani jedne nezavisne države i u tom smislu, moja poruka Republici...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.