Tači: Ispunjeni su uslovi da Kosovo formira oružane snage

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Ispunjeni su uslovi da Kosovo formira oružane snage

Priština -- Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da su ispunjeni uslovi da Kosovo formira oružane snage.

On je rekao da je proces transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova transparentan i koordinisan sa kosovskim partnerima.

"Kosovo će sprovesti sve kriterijume koji su traženi za uspešnu transformaciju BSK. To će biti snage NATO standarda, multietničke, u službi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih zajednica", rekao je Tači.

On je ocenio da je Kosovo održalo uspešne lokalne izbore, uz najviše standarde, kao i sprovelo uspešnu integraciju kosovskog pravosudnog sistema na celoj teritoriji Kosova.

Tači je to izjavio prilikom razgovora sa ambasadorima SAD i Velike Britanije u NATO, Kej Bejli Hačison i Sarom Mekintoš. Sastanku su prisustvovali premijer Ramuš Haradinaj i zamenik premijera Dalibor Jevtić.

Premijer Haradinaj je rekao da je orijentacija građana Kosova prema evroatlantskim vrednostima jasna i da je to "vodič" za utvrđivanje vladine politike.

Govoreći o transformaciji BSK, Haradinaj je rekao da će učlanjenje Kosova u NATO zaključiti bezbednosnu i mirovnu infrastrukturu na Kosovu i u regionu.

Zamenik premijera Jevtić rekao da je zadovoljan jer je "glas na poslednjim izborima bio glas za politiku saradnje i suživota".

Ambasadorke SAD i Velike Britanije rekle su da Kosovo uživa konstantnu podršku za evroatlantsku perspektivu i pozdravile posvećenost Kosova jačanju vladavine zakona, dijalogu i dobrosusedskim odnosima.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Ispunjeni uslovi da Kosovo formira oružane snage

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2017

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da su ispunjeni uslovi da Kosovo formira oružane snage...On je rekao da je proces transformacije Bezbjednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova transparentan i koordinisan sa kosovskim partnerima..."Kosovo će sprovesti sve kriterijume koji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.